Gull og pigg på Winter Run

Det er litt absurd- å delta i et 10 km løp i Oslo i begynnelsen av februar, når kroppen egentlig er innstilt på å våkne fra den seige vinterdvalen et par måneder senere. Men nå er det nå sånn at gjengen fra Treningscamp er jo kjent for å være passe gale, veldig spreke, og for at vi løper året rundt.


Sånn hadde det seg kanskje at vi stilte 4 lag i løpet Winter Run. Treningscamp- livshjulet ( damelag), Treningscamp solhjulet ( damelag), Treningscamp Monolitten ( miks) og Treningscamp Sinnataggen (herrelag). ( Det siste laget er nok litt sinna nå fortsatt, men vi får se hvordan det løser seg).
Vel- nok om det. 
Etter en kjapp oppvarming i kulda (det var vel rett under null, og vind), så var det bare å løpe. Gjennom et startområde med flammer, neonlys, røyk og bål bar det avgårde i et forholdsvis raskt tempo fra Rådhusplassen. Ikke vanskelig å se de andre deltakerne- det var om å gjøre å ha mest mulig lys festet til kroppen.
Løpet fortsatte bortover Aker Brygge- til heiing fra allerede småbrisne restaurantgjester eller andre som skulle bruke lørdagen på noe helt annet enn løping). På Tjuvholmen startet problemene. Vi løp opp en trapp, og etter det løp noen mot høyre, og noen mot venstre. Men etterhvert så kom vi inn på samme spor igjen. Tilbake langs brygga, og så skulle vi oppover den isete bakken mot Akershus festning. Små bål lyste opp hele veien, og det var spennende å løpe rundt i mørket i festningsområdet. Helt til det ble veldig mørkt, ingen vakter, og ingen visste hvor vi skulle løpe. Jeg tror det er grunnen til at noen av oss har litt flere hundre meter på klokka enn andre. Her burde arrangøren ha sørget for flere vakter. 
Ned igjen til startområde, over glattisen med og uten piggsko. ( Dette var en STOR diskusjon på forhånd- siden mye av løypa var bar, og altså best uten pigg). Ny runde mot Aker Brygge. Ny runde rund Tjuvholmen. Men hvorfor løp vi trappa bare en gang denne gangen. Så tilbake, og opp festningen igjen. Fortsatt uklart hvor vi skulle løpe, men denne gangen ble vi hvertfall ikke stående der og henge lenge.
Veien inn mot mål føltes veldig lang, når det viste seg at start ikke var mål. Vi måtte enda en runde rundt Rådhusplassen før vi var ferdige. Mange som fikk to ganger spurt der altså.

Fornøyd? Nja, ikke akkurat, men en opplevelse var det. Det var en sped start på noe som kan bli veldig bra- med flere vakter og litt bedre løype. Mange av deltakerne løp bare 9 km, andre løp nesten mila, og da blir det sprik i tid.

Anna og Maria med bevis på vinnerpremien fra Icebug.

Men resultatene for Treningscamp ble veldig bra. Gratulerer til Treningscamp-Livshjulet som beste damelag: Med Anna B, Maria, Tove og Siri! Gratulerer til Lea med beste belysning! Også skulle vi nok sagt Gratulerer til Treningscamp- Sinnataggen med seieren i herreklassen. Men her har arrangøren rotet med Espen sin tid, og dermed er ikke laget gyldig. Vi håper fortsatt det blir rettet opp! Alle fortjener gull!
Forøvrig- Afterrun var bra- hyggelig og sosialt.
Du kan forøvrig se bilder på Kondis. De var der og dokumenterte galskapen.

Selv bruker jeg nok refleksmedaljen i mørket til trikken i morgen tidlig, og ser på WinterRun som et potensial for forbedring- både for meg og arrangøren. Det er godt det er en stund til vår.
 
  

Kommentarer