Lillomarka gir og tar

Vi var seks campere og en whippet, som møtte opp på busstoppet Stig på lørdag. Vi hadde en diskusjon om vi var på Tonsenhagen eller Årvoll, eller kanskje området akkurat der heter Stig. Uansett startet vi med å løpe opp Årvollåsen. Det var en brutal start. De fleste var usikre på hvor langt de ville løpe, så vi droppet å legge på to ekstra kilometer for å se utsikten fra den toppen. Istedenfor løp vi nedover igjen til alles glede. Men det kom nye motbakker, som det ofte gjør i marka. Da vi kom frem til Steinbruvannet kunne vi endelig se turens mål: Røverkollen. Jeg nevnte muligheten for å unngå flere bakker og løpe direkte til t-banen på Romsås, men alle ville opp og se utsikten. Fire små kilometer senere var vi på toppen og kunne se utsikten. Det var dessverre litt overskyet, men utsikten var fremdeles ganske god. Nedover igjen gikk raskt, og alle ble overrasket hvor kort vei det var til bebyggelsen. Katrine valgte å avslutte turen på Romsås. Resten valgte å bli med inn i marka igjen. Inga og Espen forsvant ut på en uskiltet vei, som jeg trodde gikk til Grorud. Gjorde den det? Neste vei var skiltet til Grorud, og gikk i en annen retning... Frank Emil og Helga fortsatte rundt Stemmern og tilbake samme vei som vi kom. Vi skiltes der den ene vein gikk til Årvoll og Linderudkollen og den andre til Solemskogen. Jeg har løpt ruten før, så jeg visste at for å komme til Linderudkollen måtte jeg løpe i retning Solemskogen. Om jeg kunne fortelle de andre at om de ville ende opp der vi startet måtte de følge skiltet til Linderudkollen, og fulgte de skiltet til Årvoll ville de komme ut ved Tonsenhagen skole. Logisk skilting. Jeg endte opp med å løpe helt til Grefsenkollen. 

Neste uke går langturen på andre siden av Grefsenkollen rundt Maridalsvannet, men før det er det mandagsbakker fra Bakkekroa på Smestad klokken 20:00. 

Dersom du var med her er lenken til egenregistrering av treninga, og du kan bli en del av statistikken.Fem campere og en whippet
Fem spreke campere og en whippet i tårnet på Røverkollen.


Hilserunde før start ved Stig, eller var på Tonsenhagen.

Det var noen bakker i Lillomarka

Det var ca 1 km med blåsti på ruten.

Blåbær

Masten på Røverkollen

Røverkollen har et eget utsiktstårn
Steinbruvannet eller Stemmern med Røverkollen i bakgrunnen.Hoppbakkene ved Linderudkollen


Trollvann

Utsikten over Grorudalen fra Sloalombakken på Grefsenkollen

Utsikten over vestre Oslo fra Grefsekollen
Så startet vi på Årvoll, Tonsenhagen eller Stig? Hvor går grensen?

Ønsker du og støtte Treningscamp ved å bli medlem? Medlemsavgiften er kr 110,- i året og kan innbetales til konto 9235.32.07271 eller VIPPS til #78413.

Kommentarer