Vårjevndøgn - like mye vår og vinter

Mandagen startet med bakken dekket av snø, men ved klokka 20:00 var det bar bakke og vår igjen. Ingen stilte med piggsko, men Helga stilte med ryggsekk. "Litt ekstra vekt gjør vel ingenting." Ingen sa seg enige. Allerede under oppvarmingen begynte Lars-Einar og Per-Christian og klage på hvor tungt det var, og foreslo at vi kunne ta en taxi opp og ta bildet... 

Det var ingen som møtte oss ved Gressbanenne denne gangen heller, så da var vi seks som startet på fem minutters intervaller. Litt uvant lå jeg helt foran på det første intervallet. Lars-Einar hadde glemt klokka, så han holdt seg bak meg. Det varte ett intervall. Men jeg merket at han kikka bak seg for å få med seg når vi tok pause. I Holmenkollen har det vært verdenscup de to siste helgene. Gjerdene stod langs fortauene fremdeles, og derfor var ikke snøen måket vekk. Der var det tyngre og løpe. I alle fall var det det for meg. Både Lars og Einar spratt lett oppover foran meg. Tåka var også på plass, og ut av tåka kom Emir spurtende oppover. Han startet ikke sammen med oss, og ikke hadde han tid til å ta pause sammen med oss heller tydeligvis. Da har vi en ny hare spøkte vi. Eller de fleste spøkte, Lars Einar la ut i et voldsomt tempo. Han hadde ikke tenkt å bli nummer to til bommen. Avstanden ble stor til de to, men jeg kunne se at de løp sammen før de forsvant i tåka. Vi andre tok en ny pause etter Frognerseteren, men de to kom aldri ned igjen. Det ble et langt siste drag. Einar hadde ikke vært der oppe før, så han hadde ingen anelse hvor langt det var opp til bommen. I tåka kunne man heller ikke se tårnet, eller toppen av bakken. Det syntest han var sinnsykt irriterende. Neste gang kjenner han veien og kan løpe forbi meg. Klart selv om man har vært med flere ganger tidligere kan man løpe feil i tåken. Christian og Helga fikk ett enda lengre siste intervall enn resten, men var like blide da de endelig kom på toppen. 

Lars-Einar og Emir venta på resten på toppen, men forsvant like fort nedover igjen i tåka.
På toppen var det vinter, og nedover igjen føltes snøen som nåler der den blåste i ansiktet. Heldigvis varte det ikke lenge før vi var tilbake til våren. Snø gikk over til regn, og vi var nok alle ganske våte da vi kom hjem.

Emir tok kontakt senere på kvelden, og ville gjerne ha med i rapporten hvordan det gikk mellom han og Lars-Einar. Emir kom til Bakkekroa ti over åtte og hadde sprunget hele veien uten stans. Han bare stanset såpass lenge at Lars-Einar tok han igjen, så sprang de hele veien opp til bommen. Ifølge Emir måtte han vente et halvt minutt ved bommen før Lars-Einar kom opp. Klar seier der altså. Han nevnte ingenting om hvordan det gikk nedover, men forhåpentligvis er begge tilbake klokka åtte neste mandag og kniver hele veien opp. Eller kanskje blir neste duell allerede på onsdag.

Onsdag er det årsmøte kl 18:00 i Grubbegata 4-6. Du må være betalende medlem for å ha stemmerett. Meld deg inn på dette innmeldingsskjemaet, og få betalingsinfo. Vi tar vipps! Og så er det intervaller klokken 20:00 i Frognerparken som vanlig.

Dersom du var med, her er lenken til egenregistrering av treninga


Lars-Einar, Per-Christian, meg, Christian, Helga og Einar

Holmenkollen med tåke

Lars-Einar, Per-Christian, Emir, Christian, Helga og Einar


Kommentarer