Julebakker

Det var svært tett tåke på mandag. Det var vanskelig å se hvor veien gikk da jeg kjørt opp til toppen. For første gang denne vinteren valgte jeg piggsko. Det var mye lettere å løpe nedover. Kanskje jeg burde gjøre det oftere. Bare møte opp på toppen klokken 21 og løpe nedover. Denne mandagen startet jeg før 20:00, men ikke tidlig nok til at jeg kunne rekke helt ned til Bakkekroa. Begynte å se etter gjengen ved Holmenkollen. Så en løper, men han var visst ikke med Treningscamp.  Da jeg begynte på andre etappe i motsatt retning, begynte jeg å bli bekymret. Kom det ingen i kveld? Ingen i sikte ved Besserud heller. Tok ikke snarveien vi pleier å ta nedover, men fortsatte å følge hovedveien. Løp forbi der vi pleier å stoppe etter første etappe. Fremdeles ingen i sikte. 20:21. De burde ha rukket opp dit. Begynte å vurdere hvor langt jeg ned jeg egentlig skulle løpe i kveld. Opp igjen måtte jeg uansett for bilen stod jo der. Rundt svingen kom plutselig Per, Roald, Jens, et ukjent ansikt og Kathrine. Viste seg at de hadde stått og ventet lenge på meg før de startet. Fem minuttere var kveldens opplegg fra Roald. Den ukjente var visst ikke med oss for hun bare fortsatte å løpe i pausen. 

Det føltes ikke fullt så lett å løpe oppover igjen. La ikke merke til at det var snø på fortauet ved Holmekollen, da jeg løp nedover, men jeg kjente det oppover. Heldigvis var det ikke så langt parti. Isete var det også i blandt, men de uten pigg kom seg opp de også. Jens og Kathrine lurte på hva jeg hadde tenkt å servere på toppen. Pinnekjøtt? Ja, jeg har det. Ribbe? Ja, jeg har det også. Seks typer juleøl? Nei, øl har jeg ikke. Men jeg har Glüwein med alkohol, og gløgg uten. De trodde jeg spøkte, men jeg hadde faktisk det, og julepølse, vossakorv, medisterkaker, surkål, rødkål, kålrotstappe og poteter. "Nesten en hel middag" i følge Per. Han spesifiserte ikke på hva som manglet. Vi var heldig med været. Da jeg sjekket to dager tidligere var det meldt 10 kuldegrader, men det ble én pluss grad i tåka. Dermed var det litt behageligere å sitte der og spise. Dog litt kjølig var det, og det var flere som reiste seg og tok en liten spurt til tårnet for å få opp varmen. Per lovte at neste år skulle han ta med seg varmekanon på ryggen. Etter at de fleste hadde forsynt seg to ganger var alle nedkjølte nok til at de ville sitte på ned igjen. Jeg hadde plass til alle.

Neste mandag kommer ikke jeg, men det gjør Roald, og det hørtes ut som resten av gjengen dukker opp også. Dermed klarer vi bakkeintervaller hver eneste mandag i 2016. Da er det bare å henge seg på klokken 20:00, som vanlig. Roald pleier å starte fra Gressbanen.

 
Full julemiddag på toppen


Alle prøvde Glühwein untatt sjåføren. Han ventet til han kom hjem.


Dersom du var med denne mandagaen, her er lenken til egenregistrering av treninga

Kommentarer