Carlsen vs Karjakin eller hvordan vi lærte å virkelig hate sjakk

Vi hadde litt frafall denne mandagen. Jeg vet ikke om det skyldtes at sjakk-vm gikk samtidig. Erling hadde et nytt forslag til opplegg for kvelden. Nemlig å sjekke vm-kampen og se hvilken rad på brettet siste trekk var på. Det var antall minutter vi skulle løpe. Dermed visste vi aldri hva vi neste intervall ville bli, og Erling fikk fulgt med på kampen. For de som ikke kjenner til sjakkbrett så vil det si at hvert intervall ville bli et tall mellom en og åtte, og så var pausen halvparten så lang. Det var ikke så mye protester, så Erling fisket opp mobilen og sjekket stillingen. Vi startet med et tre minutters intervall. Midt i intervallet kom Trygve, så da fikk Erling prøve å forklare opplegget samtidig som de løp. Et og halvt minutt pause gikk veldig fort, og Erling kunne opplyse om at siste trekk var på rad én. Da var det bare å spurte av sted. Vi rakk så vidt å samles på de 30 sekundene med pause før Erling anonserte at de fremdeles var på rad én. Hvor lang tid bruker de egentlig på hvert trekk i sjakk-vm? Ville det bli ett minuttere resten av veien? Det ble det i hvert fall to ganger til. Da vi hadde kommet forbi Besserud hadde det skjedd en endring. Da var de på rad åtte! Avstanden ble stor, men ikke verre enn at vi var samlet igjen i løpet av ett minutt. Da hadde vi jo tre minutter igjen av pausen, og vi var allerede forbi Holmenkollen. Erling drøyde og drøyde med å sjekke stillingen. Endelig dro han opp telefonen og konstaterte at de var på syvende rad. Hadde han sjekket litt tidligere kunne vi fått en tre minutter. Vi kom nesten opp til Frognerseteren. Sjakkbrettet stod fremdeles på syv. Erling sjekket hvem som satt og tenkte, og fant overraskende ut at kampen var ferdig. Det var blitt remis. Eller uavgjort for de som ikke spiller sjakk. Hva skulle vi gjøre da? Fortsette med syv? Nei, litt av ønsket til Erling var jo å få en økt med alle tallene mellom en og åtte. Så da tok vi de vi ikke hadde hatt i synkende rekkefølge. Med andre ord vi startet med en seks minutter. Da fikk vi både bakken ved Frognerseteren, og den opp til Øvresetertjern i samme intervall. Det er de to verste bakkene, og det intervallet føltes lenger en de to forrige. Neste skulle vært fem minutter, men da var det såpass kort igjen til bommen at det bare ble mellom to og tre minutter for de fleste.

Til onsdag er det intervaller i Frognerparken, og sjakk-vm fortsetter med hurtigsjakk og lynsjakk om noen trenger inspirasjon til opplegget. 
 
Erling inviterte til orienteringsløp på onsdag i Frognerparken fra 17:30 til 19:00. Siste løper er i mål klokken 20:00 står det. Det kan man jo rekke det før intervallene, og det var åpent for nybegynnere også. Sist gang jeg prøvde meg på orientering som skulle egne seg for nybegynnere gikk det ikke så bra, men kanskje det er vanskeligere å gå seg vill i Frognerparken.

Lørdag inviterer Stian til langtur igjen. Denne gangen går turen til Brønnøya, med start på Nesøya kl 11:00. Se egen post i Facebookgruppa om oppmøtested, og muligheter for transport.


Dersom du var med denne mandagen, her er lenken til egenregistrering av treningaDu kan bli månedens camper i November.

Nina, Stian, Trygve og ErlingKommentarer