Bambi på isen- eller?

Det er ikke dagligdags å legge langturen til øst, og det er ikke alltid så morsomt å løpe hjemmefra når det regner. Men det er utrolig hva som skjer når en først er kommer avgårde!
Foto: Claus

På Lambertseter T klokka 10 dukket Anna ( comeback) og Claus opp. Begge hadde vanlige joggesko, mens jeg hadde valgt pigg. Ikke at jeg er spesielt glad i pigg, det er tungt og hardt å løpe med på asfalt. Desto bedre sitter de på isen, når den viser seg. Det var pluss 2 grader og duskregn, men hvem av oss ville treffe best når vi kom inn i marka? 

Foto: Claus

Værmeldingen så ikke lovende ut, og da er det så utrolig moro å bli overrasket. Vi jogget nedover mot Østensjøvannet for å hilse på endene, og allerede her var det lysere på himmelen, men is på parkeringsplassen.

Turen fortsatte oppover mot Bøler. Her løp vi opp til Ulsrud skole og ned på sti til Ulsrudvann, der Claus er lommekjent. Turen fortsatte langsmed Nøklevann, og opp mot Sarabråten, og videre rundt deler av løypa til Nøklevann rundt.


Og sannelig, akkurat der brøt sola igjennom, det hadde vi ikke ventet. Og bra var det, for i skyggehellingene lå det is. Polert sådan, etter nattas regnvær, og fortsatt frost i bakken.
Foto: Claus

Det er ganske så deilig å løpe langtur i pratetempo, la beina og kjeften gå om hverandre, og det gjorde vi mens kilometerne ble flere. På grusveiene var det fryktelig glatt, men utrolig nok var både Claus og Anna særdeles gode på å finne partier uten is. Jeg løp derimot hvor jeg ville, og var ganske fornøyd med piggene. 

Så var vi nesten rundt Nøklevann, hadde passert Rustadsaga og var kommet ned til Skullerudstua. Kaffen fristet, men vi tenkte at vi skulle løpe forbi. Det var lettere sagt enn gjort. Kunstsnøen som burde vært bløt, var isteden så hard at det hadde vært helsefarlig å løpe på den uten pigg. Da var det at Claus dro fram to sett pigger. Dermed ble verken Anna eller Claus noen Bambi på isen..
Pigg på plass! Foto: Gøril
Vi dro ned bakken til Skulleruddumpa, før vi satte nesa oppover igjen. Claus og Anna forsvant i retning Lambertseter, jeg opp til Nordstrand. Vel framme viste klokka rett i underkant av 17 kilometer. Farta var ikkeno å skryte av, men det synes jeg ikke hadde noe å si. Takk for hyggelig tur!

PS- En halvtime etter at vi var ferdig med turen, styrtregnet det. Snakker vi om bra timing?

Var du med på langtur? Her lenken til egenregistrering av treninga

     Kommentarer