Langtur til Brønnøya

10:05 møttes Kari og jeg på Skøyen stasjon. For en gangs skyld hadde begge tatt bussen ut dit. Ingen av oss hadde løpt noe i løpet av uken, og ingen av oss følte for ekstra kilometre. Jeg hadde hvilt ut etter maraton, mens Kari ødela leggen i Oslos bratteste. I dag skulle vi finne veien til Nesøya. Jeg trodde det var en øy i Bærum, men det viste seg at vi skulle helt til Asker. Det er ikke så godt skiltet for syklister og gående, men vi beveget oss stort sett vestover. Vi krysset E18 ganske mange ganger, og en gang kom vi ut på selve motorveien. Der sluttet fortauet, så vi snudde og fant en annen vei videre. 
Stian bor på Nesøya, og startet turen derifra. Han tenkte han skulle kjøre rundt og se hvor vi var, men han rakk bare å kjøre 200 meter for da var vi fremme på Nesøya etter ca 15 km løping.  Da kunne vi starte turen. Stian viste vei gjennom Nesøya og frem til den bilfrie Brønnøya. I sommerhalvåret går det kabelferge over, men om vinteren legger de ut en flytebro istedenfor, og nå var det visst vinter.Selve turen rundt øyen var bare seks kilometer. Den gikk på fin grusvei forbi mange gamle hus, hytter og noen palasser. Løypa var ikke helt flat. Det var noen seige motbakker.  Stian imponerte så mye i forseringen av bakkene at jeg foreslo han burde komme på mandagsbakkene. Så han kommer i morgen. Forhåpentligvis kommer det noen andre også. 
Dessverre var visst ikke beina klare for å løpe over 20 kilometer ennå, så de siste kilometreen tilbake til bilen til Stian var tunge for meg. Føltes mye tyngre enn å løpe maraton forrige søndag. Heldigvis kjørte Stian oss til nærmeste t-bane, så vi trengte ikke å løpe tilbake til Oslo. Det var en veldig fin tur som alle var enige om at vi må gjenta en gang. Kanskje starte på Nesøya neste gang og få med oss naturreservatet der i tillegg.

Dersom du var med i da, her er lenken til egenregistrering av treninga.Kommentarer