Klar for litt langtur galskap

Lørdag er tiden kommet for den lengste langturen på programmet denne sommeren, og den går fra Sognsvann til Kikut. Vi skal stort sett følge løypa til Nordmarka Skogsmaraton, men slapp av vi skal ikke løpe fullt maraton. Vi skal derimot løpe 35km. Det går an å få en kortere tur ved å løpe ut til Skar i Maridalen og ta bussen derifra, eller ut til ut til Sørkedalen og ta bussen der (hvis vi løper motsatt retning), men om du blir med helt til Kikut er det ikke så mange snarveier. Jeg har aldri løpt de alternative rutene, så jeg kan ikke annet enn å peke ut skiltene og si den retningen. Men et tips fra Vemund er å laste ned iMarka appen og laste ned offline kartet for Nordmarka syd før du løper hjemmefra. 
Vemund blir ikke med hele veien, så det er mulig å bli med han tilbake. Han vil snu etter ca 10-12 km. Men da går du glipp av Bjørnsjøen og området rundt der, og syn som dette:


Vi skal ikke opp på fjellet Kikut, bare Kikutstua som ligger nede ved vannet.Turen starter altså fra Sognsvann. Oppmøte ved bommen klokken 11. Vi tar en pause på Kikutstua etter ca  17km. Der går det an å kjøpe seg mat og drikke. Det er også åpent på Bjørnholt etter 11 km, Kobberberghytta etter 25 km og Ullevålseter etter ca 29 km, så du trenger ikke ha med veldig stor sekk. Men ta med litt vann, litt nødproviant i tilfelle vi springer litt feil, og kanskje solkrem.  


Kommentarer

 1. Hejsan. Jag önskar på mailadress till er som driver denna blogg :-)
  Med vänlig hälsning Miranda Kvist
  Team Nordic Trail
  www.teamnordictrail.se

  SvarSlett
 2. Hei!
  Du kan nå oss på treningscamp at gmail.com

  SvarSlett

Legg inn en kommentar