En søndagstur på sti

Det var en stund siden sist vi hadde et tosifret antall på en langtur, men denne gangen var vi faktisk 10. I dag prøvde vi oss igjen på turen til Bogstadvannet og ned langs Lysakerelva som vi prøvde første gang i vinter. Denne gangen var ruten grønnere, og faktisk glattere.  Det startet med stigning frem til Bogstad Camping. Da var vi på turens høyeste punkt og tok gruppebildet. 
Ingun, Kristine, John, Karin, Gunnar, Kristoffer, Kari, Ellen og Ginta ved Bogstad Camping

Ingen hadde lyst til å legge på fem ekstra kilometer ved å løpe rundt Bogstadvannet. Dermed måtte vi finne veien direkte til Lysakerakerelva. Det var ikke så vanskelig, bare å løpe rett frem så var vi på sti langs elva. Det var fint vær i dag, men det hadde jo regnet i hele går, så stien var ganske gjørmete og glatt. Selv om vi løp nedover til Lysaker var det ikke slutt på bakkene. Stiene går opp og ned langs skrentene langs elva. Det var ganske utfordrende å holde seg på beina. Det var rekkverk ved de fleste høydene, men de aller glatteste partiene forsvant rekkverket.
Baktroppen langs Lysakerelva.

Et par mil og noen timer senere kom vi ut på asfalterte Bærumsveien. Eller i alle fall føltes det sånn, men gpsene fortalte at vi hadde bare løpt 12 km siden Frognerparken, og var bare litt over halvveis på turen. Kari, Ellen og Karin lot seg friste mer av skiltene til Smestad, men resten fortsatte på stien langs elva helt ned til Lysaker. Stien ble faktisk mye lettere og mindre glatt etter at vi skilte lag, selv om det fremdeles var noen våte partier. 


Mer vante omgivelser på vei tilbake til Skøyen.

Fra Lysaker tok vi den vante ruten langs vannet, som vi også bruker mot Fornebu. Ved Skøyen forsvant alle i hver sin retning. Det var bare jeg som kom tilbake til Frognerparken. Klokka sa at turen bare var 20km, men den føltes lengre. Uansett syns jeg det var en fin tur, som jeg håper vi tar flere ganger. Men kanskje ikke etter et døgn med regn. Neste tur blir kanskje rundt Maridalen. Husk å registrere treninga på denne lenken til egenregistreringa.


  

Kommentarer