Lises metode

Campens Lise har flyttet vestover(aner ikke hva hun tenkte på!) Lise Marit ble motvillig slept med til parken av Gøril. Gøril var med fra starten av TC i 2009, og halte i en periode alle kollegene sine til onsdagsintervallene i parken. Visstnok var Lise Marit en uttalt joggehater, så hvordan Gøril greide å få henne med aner jeg ikke. Jeg aner heller ikke hva som var utslagsgivende for at Lise plutselig begynte å like å løpe, eller hvor lang tid det tok før hun kom dit. Men i alle fall ble hun etter hvert et fast innslag i parken. Til tross for manglende løpsbakgrunn viste Lise tidlig gode takter, og hadde også fin fremgang som Camper. Jeg er litt usikker på hvilke løp som var hennes første gateløp, men tror det var høsten 2010. Da løp hun Oslo maraton 10 km på tiden 48:46, og våren etter løp Sentrumsløpet i 2011 på tiden 50:40.  I fjor løp hun inn på imponerende 43:41 i Sentrumsløpet -  det er i alle fall jeg imponert over! 

Et av Lises hemmelige våpen var at hun trente yoga fast hver eneste uke. Hun bedyret at hun var stiv og at yogalæreren var helt oppgitt over hvor håpløs hun var - men hun prioriterte alltid disse øktene. Nå har jeg tatt i bruk Lises metode, og håper det gir både bedre løpesteg og mer indre ro og styrke!

Jeg har begynt med yoga nå i vinter/vår, og etter et par timer med Ashtanga yoga og mye hjemme yoga, har jeg nå meldt meg på et kurs i Dynamisk yoga på Yogasenter på Berg/Ullevål. Jeg er sikker på at jeg ikke er den eneste stive Camperen - så jeg tenkte dele litt info om dette tilbudet. Kanskje flere har lyst til å bli med? Vi er sålangt to Campere på mandagens Dynamiske! Man kan kjøpe på ti ukers kurs og drop in. Syns du dette høres interessant ut for deg?

Her er info fra Medisinsk yoga øst:Stiv som en stokk? Glad i å trene og bli sliten? Løper eller sykler du? Bli med på yoga - bedre løpssteg, kraftoverføring, balanse, forebygg skader og bli litt mykere :-)

Dynamisk yoga med Guri mandager kl 1930-2045 - obs kun en ledig plass. Guri er Asthangayogalærer, meditasjonslærer og Pilates instruktør. De som kommer på timene hennes sier det er den beste timen de har vært på :-) Du får trent styrke og jobbet med bevegelighet med god støtte og veiledning fra Guri.

Vinyasa flow med Susanne onsdager kl 19-2015
Susanne er utdannet fysioterapeut, Pilates instruktør, og selvfølgelig yogalærer (med bred og lang bakgrunn). Som Susanne sier selv; yoga har vært så fantastisk fint for meg, for jeg er av de som er stokk stiv, kommer aldri til å kunne legge beinet bak hodet, for å si det slik, så yoga har hjulpet meg til å mykne, få bedre balanse, pust og mer ro.  
Vil du ha en mer rolig økt har Anne Siri Hathayoga mandag kl 1815-1930 og fredag kl 09-1015 og en morgenklasse tirsdag kl 0715-0815 - snakk om deilig start på dagen :-) Anne Siri er Hathayogalærer, Mediyogalærer, Personlig trener og pilatesinstruktør. Veldig opptatt av hvor viktig hvile og søvn er for god helse og restitusjon.

Ny kursrunde fra 5 april. Fast plass, klippekort og drop-in mulighet.

Hos Medisinsk Yoga Øst på Tåsen/Berg, gratis parkering, lett å finne frem, t-bane og buss i nærheten. Adresse Nils Lauritssønsvei 34, 0870 Oslo.

Nettside www.medisinskyogaoest.noLes også gjerne om yoga for løpere på runnersworld uk

    

Kommentarer