Langtur-kavalkade!

2015 ble året da vi klarte å stable langturen på beina igjen. Treningscamp har invitert til langturer mange ganger før, og i perioder har vi fått en rutine på det, men så har vi sluttet med det igjen. I fjor ble det derimot skikkelig orden på sakene – og her har jeg samlet noen av høydepunktene! 
Den første langturen vår i fjor, 14. februar.
Mer vårlig da vi løp 4. april.
Sol og shorts tre måneder senere, 4. juli.
Buff og bare legger 24. oktober.
«Langtur» er i utgangspunktet vanskelig å definere. Hvor langt er det egentlig? Hva slags tempo skal man holde? Avhengig av form, ambisjoner og livssituasjon vil løpere gi svært ulike svar på hva en langtur er. Og vi har kjørt litt forskjellige opplegg det siste året. Men de fleste turene våre har startet på Skøyen, fortsatt til Statoil-kontoret på Fornebu, og så tilbake til Skøyen. Det er omtrent 11 kilometer. Noen har løpt lenger enn til Statoil, og endt opp med cirka 16 kilometer. Og ofte løper folk hjemmefra også, og dermed blir turen akkurat så lang man orker. Tempomessig har vi som regel klart å holde oss på rundt 6 minutter per kilometer. 
Campere viser sin beste løpestil til ære for fotografen. Turen ble løpt 7. november.

Mer bra løpestil. Claus leder an mot Skøyen, 14. februar.
Øystein og Frank Emil leder opp bakken. Men Kari & co puster de i nakken. Her skriver vi 28. februar.

Flere ganger har vi løpt ut til Storøya. Ekstra langt, ekstra fint. Som her, 7. mars.
Vi har løpt til alle årstider, men stort sett i uforskammet bra vær. Har det bøtta ned fredag kveld, eller sett grått og trist ut lørdag morgen, har vi likevel løpt i opphold eller sol lørdag formiddag. Det må være karmaen vår som er svært god! 

På vei rundt Maridalsvannet 4. juli.
Fint å hvile blikket her, 4. april.
Blåveisen titter frem i begynnelsen av april.
Selfie på Fornebu 23. august!
Ifølge statistikken til Claus (se hele her), var det 23 langturer i 2015. Det synes jeg er veldig bra! Det forplikter også for 2016; kan vi klare å slå fjoråret? 
29. august: Vi poserer på plassen der vi enten løper tilbake til Skøyen eller fortsetter mot Storøya.

Litt kjøligere 5. desember, men langt fra vinterlig. Fint å løpe ute!
Takk til alle som har vært med på disse flotte turene! Jeg har kommet hjem og vært fylt av energi hver eneste gang. Jepp, det er en løpeklisjé, men jeg sverger på at det er sant. Ville ikke vært langturene foruten!
10. oktober løp vi fra Sognsvann til Ullevålseter.
På Fornebu, 24. oktober. Høsten er den fineste årstida å løpe på, synes jeg.
Frister det å bli med? Langturene våre annonseres her på bloggen og på Facebook-siden vår. Da får du vite oppmøtested- og tidspunkt. Neste planlagte tur er i morgen, les mer her: Langtur mot vest

PS: Lyst til å mimre enda mer? Sjekk ut kavalkaden jeg laget i fjor – om mandagsbakkene! 


       

Kommentarer