Vinteren våkner

Fire var vi som la ut på tur fra Sognsvann i dag. Vi var litt eventyrlystne og valgte å prøve blåsti frem til Skjennungstua. Det vil si at vi fulgte løypa til Ivar Formes minneløp eller 3 opp og ned. Vi tror i alle fall vi gjorde det. Det var ingen av oss som har deltatt i det løpet. Skogen var grønn, og stien var overraskende bløt. Det var is på Sognsvann, men stien hadde fremdeles små vannpytter, som ikke hadde fryst. I hvert fall i den nederste delen. Det ble litt mer isete oppover. Til tross for at ingen brukte piggsko holdt vi oss på beina. Vi valgte likevel å gå over til grusveien. Så det ble bare én opp og ned i dag.


Litt isete

Vi kom ut på veien mellom Frognerseteren og Ullevålseter, og tok av mot Tryvannstua. Der møtte vi Trygve på tur i motsatt retning. 


Tryvann

Forbi Skjennungen

Skjennungstua kom vi endelig over trærne og ut av skyggen, slik at vi fikk sett solen. Det var så fint vær at vi satt ute og spiste. Vi klarte ikke å finne ut hvilke snødekte fjelltopper som stakk opp i vest.
Tre sett med Treningscamps vinterdrakt.

Neste økt går til Tryvannstårnet på mandag.

Nedover igjen tok vi veien mot Ullevålseter. Da fikk vi fin utsikt mot Skjennungen og Maridalen.

Skjærsjøen

Vi merket at resten av Oslo hadde stått opp også, så vi fulgte traseen til Skjennungstua Opp videre nedover fra Ullevålseter til Nordseter. Der fant vi et juletre.

Deretter svingte vi innover og oppover igjen i retning Sognsvann. Midt inni skogen passerte vi et merke som markerte Oslos geografiske midtpunkt. Vi kom ut igjen på hovedveien ved Svartkulp. En veldig flott tur. Kanskje var dette siste langturen i år. Det var i hvert fall siste lørdag i 2015. Men kanskje noen har lyst til å løpe på torsdag? Det er uansett løping som vanlig både mandag og onsdag.
Her er linken til registrere at du var med.

Kommentarer