Jakten på de der fremme

I går kveld var det tomt ved Bakkekroa da jeg kom dit. Men jeg var litt sent ute, så det kunne jo hende de andre allerede hadde startet. Det ville ikke vært første gangen. Så jeg satte av sted mot Gressbanen. Jeg så ingen på på veien, og ved Gressbanen var det heller ingen. Men en bil lyste opp en refleksvest oppi bakken. Der var det tre stykker på vei rundt svingen. Ok, da var det bare å sette i gang.

Jeg så ikke noe mer til dem på første etappen, men jeg håpet å få se dem når jeg rundet svingen der vi pleier å stoppe. Der var det ingen. Jeg tok ikke pause for å prøve å ta dem igjen. Jeg så dem i det de krysset veien. Tok ikke de pause heller?

Neste etappe er svingete og jeg ser dem ikke. Jeg fortsatte å løpe til jeg så dem. Langt der fremme stod de. To av dem i hver fall. Jeg trodde de hadde sett meg, og stod og ventet på meg., men de gjorde det ikke. De starter å løpe igjen. Ingen pause der heller. Jeg prøvde meg på en snarvei opp gangveien for å krympe avstanden. Nå var jeg nær nok til å se at de sprang i veien istedenfor fortauet, og jeg kjente hvorfor. Det var litt små glatt. Dessverre så jeg også at avstanden økte. Jeg så også at tåka var på plass ovenfor Holmenkollen. Det var på tide å gi opp jakten og ta tida selv.

I neste intervall forsvant de andre i tåken. Jeg bare ante hvor de var på bilene som slo på blinklys og kjørte utenom et eller annet der fremme i veien. Fra Frognerseteren er det slutt på fortauet, men i går var det ett bredt "fortau" med snø langs veien. Det var tungt å løpe der, men føltes tryggere enn å løpe der bilene kjørte. Jeg så ikke snurten av de der fremme.  Opp den nest siste bakken ser jeg skiltet om at fotgjengere må gå markert trasé om det blinker rødt, og legger merke til at skiltet peker bort på en annen gangvei på den andre siden av parkeringsplassen. Det har jeg ikke lagt merke til før. Bør vi egentlig ikke løpe opp til bommen når det blinker rødt? 

Opp den aller siste lille bakken møtte jeg to campere på vei nedover. Halvor og Aleksander (ny). Jeg fortsatte helt til bommen, og de kom opp igjen til meg. Dessverre hadde ingen av oss med mobil, så det ble ingen bilder fra kvelden. Hvis jeg hadde hatt mobilen med, hadde jeg kanskje fått med meg at jeg kunne drøyd starten et par minutter og løpt sammen med Christian L. Han møtte vi nede ved tjernet. Han fortsatte også hele veien opp til bommen.

Hvis du var med i går kan registrere det på denne lenken.

Kommentarer