osloby-effekten på mandagsbakkene

I kveld var første gang etter at det stod om oss i Aftenposten. Spenningen var derfor stor på om det ville komme mange nye. Og det var det. Når jeg rundet hjørnet på Bakkekroa, var det flere nye fjes enn det var kjente. Men det kom flere gamle travere etter hvert slik at vi ble i flertall, men fire nye på mandagsbakkene er vel ny rekord, og ingen av dem hadde vært i parken først. Jeg håper dere kommer tilbake igjen. Det stod også flere  kledd for løping og så på oss underveis. Kanskje de blir med neste gang.  

Siden vi antagelig har en del nye lesere, så kan jeg jo forklare opplegget på mandagene. Vi møtes hver mandag ved Bakkekroa på Smestad, og starter løpinga kl 20:00.  Hvis du kommer litt sent og ikke finner noen der, så er det bare å følge veien oppover til du tar oss igjen. Vi starter med oppvarming dvs at vi løper rolig fra Bakkekroa til Gressbanen. Noen velger å møte der oppe. Vi kommer dit ca 12-15 minutter over åtte. Skulle du være så uheldig at du ikke rekker dit før vi har satt i gang, så er det som sagt bare å følge veien til du tar oss igjen. Jeg har forsøkt det, eller så kan man hoppe på bussen som går oppover og hoppe av igjen når du ser oss. 

13 stykker klare til å starte, og så meg bak kamera blir 14.

Fra Gressbanen, eller egentlig ved busstoppet etter lyskrysset, starter vi selve intervalløkten. Da løper vi i fem minutter, så har vi to minutter aktiv pause. Dvs de bakerste går oppover, og de fremste går nedover, så møtes vi igjen før vi starter på neste intervall. Det blir som regel seks intervaller, hvor det siste ofte blir litt lenger enn fem minutter. På det siste intervallet løper vi helt til bommen. Noen ganger blir det syv intervaller. Det avhenger av formen og føre. I vinter ble det ofte syv. Noen tenker kanskje at de ikke kan bli med på dette fordi de vil sinke oss, men det er bare positivt for da får vi andre bare enda mer trening. Det er heller ikke slik at man må bli med hele veien opp. Men det er greit at man ikke gir seg før i pausen slik at vi vet at vi ikke trenger å gå nedover. 

Det siste glemte jeg visst å si i kveld, så i den fjerde pausen fortsatte jeg og gå nedover til jeg så starten av intervallet. Da hadde jeg fremdeles ikke fått øye på sistemann. Forhåpentligvis kom han seg hjem igjen. Dermed ble det et langt femte intervall, men jeg kom forbi Frognerseteren og kunne se de andre foran meg i pausen. Ingen gikk nedover til meg, så jeg fikk mange rygger å jakte på mot bommen. Rundt svingen møtte jeg Siw-Mette på vei nedover. Alle klarte å komme seg opp på seks intervaller denne gangen også. Bortsett fra han ene som ga seg da. Dessverre ble det visst ikke noe bilde fra bommen i kveld.

Flott vær og flott utsikt i kveld

Nedover skilte vi lag. Noen skulle ta banen, noen tok veien, og noen ble med meg gjennom skogen. Kanskje vi blir enda flere neste mandag. Ellers så er det intervaller i Frognerparken hver eneste onsdag kl 20:00, kanskje sees vi der.

Her kan du registrere at du var med i kveld.

Kommentarer

  1. Pga den j...! T-banen stoppet på Borgen måtte jeg løpe alene opp til Kollen...

    SvarSlett

Legg inn en kommentar