Fjolls til fjells?

Jeg skjønner at Fjellmaraton ikke innebærer telt, altså. Men dette er ett av få bilder av meg selv på fjelltur.

På lørdag løper jeg min andre maraton! Fjellmaraton, faktisk. Starten går på Besstrond og mål er på Beitostølen. Løypeprofilen minner litt om en Toblerone, og jeg er fremdeles litt usikker på hvordan jeg skal angripe den: 

Bilde tatt fra hjemmesiden til arrangøren.
I tillegg til kupert løype, kan maraton på fjellet i slutten av mai by på omtrent all slags vær og temperatur. Jeg har derfor lagt frem både langermet, singlet, shorts, ull, vanlig tights, buff og hansker. Tror jeg bare pakker med meg alt sammen, og ser an været og værmeldingen lørdag morgen. Håper inderlig at jeg slipper å løpe i snøstorm eller sur vind! 

Noen har spurt meg om jeg har et mål for løpet, sånn tidsmessig. Da jeg meldte meg på, tenkte jeg at det måtte være mulig å humpe seg til mål innen fire timer, men nå er jeg litt usikker. For hva kan jeg egentlig forvente? Løypa er krevende, fordi den inneholder mye stigning og nedoverbakker. Været kan bli alt mulig rart, og som oftest er formen min bedre om høsten. Jeg er forberedt på at det kan bli skikkelig tøft, og har fremdeles veldig stor respekt for distansen. Samtidig løp jeg jo Amsterdam maraton på 3:50:15, og siden da kjenner jeg at formen har blitt bedre. Men jeg synes det er helt umulig å spå hva tiden blir, og antakelig må jeg justere forventningene underveis i løpet.

Lørdag er jeg neppe like lett på tå.
Uansett er det ikke tida som teller mest på lørdag. Først og fremst vil jeg ha en fin tur på fjellet, i hvert fall så lenge som mulig. Og jeg tror at nesten uansett hva dagen bringer, kommer jeg til å være stolt og fornøyd når kvelden kommer. 

I morgen setter jeg meg på bussen til Beitostølen. Du må gjerne sende en vennlig og styrkende tanke til meg på lørdag, fra klokka 09 og utover. Og til Siri! Og til Claus, som skal løpe halvmaraton! Tvi, tvi! Jeg lover at vi skal blø for drakta.    

Kommentarer