Tretti til toppen!

Ny mandag, ny intervalltrening til Tryvannstårnet. Og min første mandagsbakkeøkt i 30-årene! Gikk riktig så bra, eller bedre enn sist gang i hvert fall. Sånn er det med denne økta; du merker raskt fremgang. Alder ingen hindring.

Vi kjørte det samme opplegget som vi alltid gjør: Oppmøte ved Bakkekroa på Smestad klokka 20, deretter rolig oppvarmingsjogg til Gressbanen. Der begynner moroa: 6 motbakkeintervaller, hver på fem minutter (fare for at den siste blir litt mer enn fem minutter, men som regel krymper den i takt med at formen blir bedre utover sommeren). To minutter (gående) pause mellom hver intervall. 

Det vil si at vi bruker cirka 40 minutter fra Gressbanen og opp til Tryvanntårnet. Der oppe er det veldig viktig å dunke i bommen - da er du ferdig :-) Og når du får igjen pusten og får i deg litt væske, kan du stille opp på det obligatoriske lagfotoet:
Christian M, Trygve, Vemund, Gina, Johan Fredrik og Claus.

...også jeg, da.
Så løper vi ned igjen (som regel i skogen, for å gi beina en asfaltpause), men det er fullt mulig å hoppe på banen også. Vil virkelig oppfordre dere til å bli med! 

I kveld stilte Trygve, Gina (NY på mandagsbakker!), Johan Fredrik, Vemund, Claus, Christian M og jeg. 
 
    

PS: Christian lurer fælt på hvor stor høydeforskjellen er fra Smestad og opp til tårnet. Mine pulsklokkedataer forteller meg at det er 80 meter over havet (moh) ved Smestad og 540 moh ved Tryvannstårnet. Har dere andre noe som ligner? 

Kommentarer

  1. Min Endomondo sier omtrent det samme, dvs. Gressbanen, der jeg starta er på 140 m og toppen er på 540 m. 400 m stigning på intervallene + litt i oppvarminga, altså.

    SvarSlett
  2. Sånn omtrent. Min klokke hadde 109 ved Bakkekroa og 575 på toppen og 456m stigning.
    Og litt andre tall forrige uke heholdsvis 93, 567 og 466m stigning.

    Ifølge wikipedia står Tryvannstårnet på 529 moh og Smestad stasjon er på 63,7 moh

    SvarSlett

Legg inn en kommentar