Grefsenkollen opp, opp, opp

Dagens motbakke: Grefsenkollen opp. Jeg debuterte på dette løpet i dag, men hadde heldigvis konsultert erfarne campere før jeg stilte til start: Wenche, Claus og Vemund har alle løpt og overlevd dette løpet tidligere. De deltok også i dag, og kunne forsikre om at jeg hadde lite å frykte. Vondt ville det bli, javisst, men noe annet hadde jeg jo ikke trodd. 

Grefsenkollen opp har start fra Muselunden på Sinsen og mål ved Grefsenkollen restaurant. 4,5 kilometer høres jo ikke så skummelt ut, men ifølge arrangøren er høydeforskjellen på 270 meter og stigningsprosenten på 6. Ingen søndagstur der, altså. 

Løperne begynte å samle seg i Muselunden i god tid før start.
Selve løpet synes jeg gikk ganske bra, jeg fant en slags flyt underveis og forsøkte å løpe omtrent som når jeg løper opp til Tryvann på mandagene. Jeg er jo ikke helt fersk når det kommer til motbakker lenger, så jeg holdt igjen i de partiene der det var fristende å øke farten. Av erfaring er det helt grusomt å gå tom i motbakker, for det er ingen flater eller nedoverbakker der du kan få igjen pusten og løpe beina litt friskere. Eneste ankepunkt mot egen innsats er at jeg skulle ønske jeg hadde klart å piske meg selv mer de siste 500 eller 300 meterne og fått til et lite rykk fram mot mål. Men den siste biten var jeg helt pumpa og ute av stand til å øke. Passerte målstreken og ble hengende over et rekkverk. Snille Jeanette G kom løpende og gratulerte, og jeg tror jeg klarte å si takk. Hvis ikke: Takk! Så hyggelig å møte et smilende fjes rett etter mål! Jeg var bare veldig sliten, og ute av stand til å snakke noe særlig. Lover å ta det igjen på neste langtur! 
Vemund, jeg, Wenche og Claus smilende på toppen.
På toppen møtte jeg også Ivan fra Treningscamp, i tillegg til Claus, Vemund og Wenche. Virket som alle var fornøyde. Jeg løp på 26 blank, og er glad for det. Og tror dere ikke Wenche vant klassen sin! På bursdagen sin! Hun løp forresten på 25:08. Det er bare å bøye seg i hatten, som ungdommen sier. 
Wenche på pallen! Gratulerer med sterk innsats!
Grefsenkollen opp er et godt arrangert løp i flotte omgivelser. Jeg kunne riktignok ønske meg bedre skilting for sånne ferskinger som meg. For eksempel kunne det vært skiltet til Muselunden fra Sinsen T-bane, og litt bedre forklart hvor toalettene var. Heldigvis traff jeg medcamper Jon G på Sinsen, så vi kom oss til Muselunden sammen. Og jeg fant jo doene til slutt. Så jeg kan vel ikke kalle dette kraftig kritikk av løpet.
Det er virkelig flott på toppen.
Vemund og Claus nyter utsikten.
Etter målgang ble vi værende på toppen en stund, alltid fint å se etter kjente og roe ned etter et løp. Så jogget jeg ned til Carl Berner med Vemund, og gikk resten av veien hjem til Vika. Kjenner meg fin i beina nå, og tror kveldens løpspremie til meg selv må bli jordbær og is. Fortsatt god lørdag til alle! 

     

Kommentarer