Hoop dance med Lea!

Alternativ trening. 
Ordene lyser mot deg fra mang en treningsplan for løpere. 
Du vet at du bør. 
For å bli den beste løperen du kan bli, holder det ikke å ha «bena fulla med spring» som lille Ida synger om. Du bør helst ha sterke kjernemuskler, god bevegelighet i beina og masse kroppsbevissthet. Variert trening er lurt, rett og slett. For å klare å holde det gående gjelder det å finne en treningsform man synes er morsom. I det siste har jeg testet ut noe helt nytt som alternativ til de evinnelige gruppetimene på treningssenteret: Hoop dance

Hoop dance er ikke så mye dans som det er «triksing med rockering». (Flaks for meg som er verdens minst grasiøse og rytmiske person.) Før første kurstime var jeg bekymret for om jeg i det hele tatt kom til å klare å holde den glitterdekorerte rockeringen i bevegelse. Etter åtti minutter hadde jeg allerede lært en haug med fancy triks og mestringsfølelsen var på kraftig oppadgående. Jeg har kjøpt min egen rockering, og gleder meg til å ha noe å leke med mens de kjedelige folka ligger og steker seg på stranda og i parken i sommer! Danserockeringer er relativt lette i forhold til de tykke, bulkete vektrockeringene du gjerne får kjøpt i sportsbutikker. Likevel gjør rockebevegelsene og de ulike triksene definitivt noe for de innerste kjernemusklene, skulderne, armene og bena. 

Jeg driver med både yoga og vekttrening, men etter første gang på hoop dance var jeg støl i magen på en helt ny måte. Det jeg har lyst til å trekke frem aller mest med aktiviteten er likevel at den tvinger deg til å bli mer bevisst på hvor alle kroppsdelene dine er til enhver tid, og det er det mange av oss som har veldig godt av! 

Mad Moonrise er en liten bedrift som prøver å innføre Hoop Dance i Oslo. De holder fem ukers nybegynnerkurs (80 minutter hver gang) for 850,-, og nye kurs starter i uke 8, så du kan rekke å lære deg de beste triksene før parksesongen! Du kan velge mellom kurs på tirsdager og torsdager, og på torsdagen vil det vel bli ei perfekt restitusjonsøkt etter at du har gitt alt på parkintervallene? ;-) 

Hvis du lurer på hvordan det ser ut kan du søke på «hoop dance» på YouTube, så finner du mange eksempler. Her er for eksempel en fyr som har øvd seg litt lenger enn meg...
Lea Kommentarer