På Beito med bertene

Hilde Johansen (vanligvis Romerike Ultraløperklubb) sittende til venstre, er primus motor for bertene, og ble dessuten beste kvinne på sin første maraton på Beito - etter å ha løpt halvmaraton der 10 år på rad.
Jeg erkjenner at jeg så smått er i ferd med å bli stadig mer lik Mette-Marit... Hun med alle bunadene vet dere... For nå er jeg snart oppe i hele tre bunader! Slapp av, det er uten tvil den svarte og oransje som har vært mest brukt til nå. Den svarte og gule til Romerike Ultraløperklubb står på innkjøpslista, mens den gusjegrønne og gusjeoransje til Beitobertene nå har vært aktuell i to omganger. Og den er på sitt vis desidert mest eksklusiv, i og med at den er brukandes kun en eneste helg i året! Så den kan på ingen måte danke ut svart/oransje i det minste (bortsett fra at fargene er enda mye mer grelle da...)!

Beitobertene er en sammensatt tuttifruttisamling av jenter fra flere kanter av landet, flest fra Østlandet og én fra Trøndelag. Det vil si, i helgen kom det til en svenske og en mann også... Det vil si, det var visst én og samme person: en svensk mann. Han fikk låne en Beitoberte-t-skjorte, og han nekta å ta den av etter først å ha tatt den på. Nå har han høytidelig meldt overflytting til nytt lag på neste års Fjellmaraton for da løper han for - ja nettopp Beitobertene ;-) Svensker altså... eller mannfolk altså... eller noe sånt...
Her har det også sneket seg et mannfolk inn i en beitobunad og inn i bildet... men det er ikke han som stiller for laget neste år, det er et annet mannfolk! Det var med andre ord rift om æresplassene i gjengen for gutta, så vi vurderer å utvide klausulene for medlemsskap kraftig fra neste år...
Konseptet for helgen er: reis sammen til Beitostølen og Fjelleventyret, løp det løpet du har lyst og kapasitet til og først og fremst og ikke minst: ha det moro! Og konseptet funker helt greit egentlig :-) Det er flere distanser å velge mellom og absolutt noe for en hver smak. 

Jeg løp halvmaraton på Beito for første gang i fjor, og valgte å prøve den løypa igjen i år. Selv om jeg var helt på nippet til å velge hel... men da hadde jeg jo ikke nådd ett av sesongens målsettinger, nemlig slå egen tid på halv fra i fjor. Dessuten er det bare 14 dager til Nordmarka Skogsmaraton, der har jeg også litt ambisjoner om en brukbar tid. Dessuten var jeg rett og slett ganske sliten og både kroppen og hodet sa at de egentlig kunne betakke seg for en helmaraton akkurat denne helgen. Så det ble halv og det ble fem minutter raskere enn i fjor og det ble klassevinner og det ble fiiiiiin premie :-)
Klassevinner og flott glassfat fra Hadeland i premie - tusen takk! Sjokkisen er selververvet fra nærbutikken på Beitostølen og flaska er innkjøpt på polet der, for i Oslo er det ikke så enkelt å få tak i raudvin nemlig...
Været er ekstra spennende når man skal løpe Fjell(halv)maraton. Det kan være stor forskjell i temperatur og vær fra Beitostølen til Valdresflya! Og været skifter jo raskt på fjellet så man vet liksom aldri... Men i år var det egentlig ganske varmt, og jeg bomma litt med lang både over og under. Valgte heldigvis bort ull oppe, som jeg hadde med på bakgrunn av langtidsvarselet - og sånt skal man som kjent ikke bry seg om ;-)

De som løp hel fikk noen gode byger i kombinasjon med sur vind, så starten ble litt gufsen for dem. Vi som løp halv fikk et par småbyger før start, men derfra og til mål var det superfint!

Maratonløypa er tøff! Etter ca 10 km ca flatt, går det ca 10 km i jevn stigning opp mot Valdresflya. Fra start halvmaraton og ca 10 km går det jevnt og trutt nedover mot Bygdin, og da får gjerne beina litt/mye god juling! Så er det tung stigning opp gjennom Båtskaret, før det bare er fryd og gammen ned til Beitostølen. For å si det slik: forsiden av lårene mine er STØLE i dag!
Fredag kveld og tørrtrening til lørdag kveld... på Svingen, ett av Beitostølens kule utesteder :-) På Svingen svinger det skikkelig på lørdagskvelden altså!
Men kort fortalt: Fjelleventyret på Beito anbefales varmt - uansett hvilken farge du har på bunaden :-) Det er kjempestemning og det er godt arrangert og det er fest fra morran til kveld om du vil! Så hva med å se en flokk med svart/oransje bunader der oppe neste år? 7. juni er datoen har jeg hørt... Sjekk av i kalenderen NÅ :)

    

Kommentarer

Legg inn en kommentar