Sentrumsløpet 2013

Samling ved fontena 45 min før start. Foto: Irene

Over tjue Campere i aksjon, og mange med bunad - herlig, herlig! Marianne, Astrid, Trygve, Synne, Janis, Lea, Gøril, Andreas, Carina, Fredrik, Vemund, Elisabeth, Siw-Mette, Margaret, Ellen, Christi, Maria, Eirik, Kristoffer, Irene, Torfinn. Kappestriden mellom Chirsti og Maria endte med klar seier til Chirsti - slaget om 2013 er ikke over. Maria kommer helt sikkert tilbake, og triksene kan bli kreative etter hvert... Gøril hadde comeback etter siste fødsel, Lea perset med tre minutt. Hun var ikke den eneste! Vemund og Fredrik tror jeg også barberte ca 1 min - men nå begynner oversikten min å bli litt mangelfull. Bruk kommentarfeltet:-) 
Astrid Foto: Vegard J Aspelund

 Elisabeth A Foto: Vegard J Aspelund

Maria med Energy Boost på beina! Foto: Vegard J Aspelund

Marit (SkiLøperne)og meg Foto: Vegard J Aspelund
Sjeldent gjensyn med Torfinn! Foto: Hemin Leira - kondis.no

Trygve i steget Foto: Heming Leira kondis.no
Chirsti Foto: Elisabeth Wiik

Carina Foto: Elisabeth Wiik
Oddbjørn i profil Foto: Elisabeth Wiik

Mange fikk en fin reise gjennom Oslos gater i dag, syns årets nye løype er en klar forbedring. Mer publikum enn før var det også. Så skinte sola og fuglene kvitrer sikkert, om en hadde hørt etter. Men jeg hørte stort sett bare hjertet slå. Det slo og slo og slo og slo. Og klarte nesten ikke stoppe med det.

Før start hørte jeg fra høyrefoten: "Døh, disse skoene betyr trøbbel"
Venstrefoten: "Jeg vet, jeg vet! Jeg tror ikke vi er helt klare for disse ennå"
Høyrefoten: "Men, du - 36 km i de fantastiske SuperNova Glide - jeg vet ikke helt, men det var ikke akkurat himmelsk her da heller"
Venstrefoten: "Sant, sant. Men adios betyr trøbbel altså. Eller hva sier du hjertet?"
Hjertet: "Hjelp"

I dag fikk jeg blø og lide for manglende tempoøkter i vinter. Helt fortjent og helt urettferdig likevel. Vinteren var kald og lang og glatt og pokker så mørk. Det har blitt mange rolige og fine løpeøkter, og ca ingen med tempo. Den siste måneden har fokus vært på å få langturen opp i 25-35 km, og intervallene har vært preget av oppstart. Men, nå må tyren tas ved hornene og melkesyra skal renne i strie strømmer. Nå skal tempoøktene inn i programmet og intervalltreninga skal gjøre pokker så vondt. For jeg gidder ikke løpe flere "korte" løp der jeg ikke gir maks. Beina ville ikke fly, viljestyrken til å ha det vondt var like ustabil som NSB. Evnen til å løpe på 4:30 definitivt på rømmen.


Fornøyd med at jeg greier presse opp intensitet og fart på slutten - men litt for mye gult her og der...

Alt tatt i betraktning, og det skal man jo(!), jeg er fornøyd med 47:15 i dag. Det er 1-2 min dårligere enn bestetiden min i Sentrumsløpet. Men, det er så god jeg er akkurat . Og jeg er faktisk litt imponert over at jeg greide å løpe under 4:45 med så lite trening på annet enn 5:15-6:15 tempo. Det er kanskje bare takket være de fantastisk, raske skoa. 

2013 sesongen er ennå ung !!


Kommentarer

 1. Hva? Var det ikke du som tok på deg harejobb og skulle løpe 45-ich? ;-)

  Nei, vettu: det er på tide å dra med Astrid og få til noen vonde temporunder rundt smestadammen igjen! Jeg trenger def. å snurre i gang tempo ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, jeg tok på meg å løpe jevnt og på 45 ish. Dårlig selvinnsikt med det siste !!

   Vi setter opp økter ja!

   Slett
 2. Enig! Nå starter vi med tempoøkter igjen, og så går det ENDA fortere neste gang! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er klar for tempo i mårra den dag!!

   Slett
  2. Ikke i morgen - det går ikke dessverre. Men snart - snart!

   Slett
 3. Du skal vite at jeg knøt genseren min fast i et gelender på grunn av deg, smarte deg, og måtte løpe 2km ekstra bare for å finne den igjen, smarte meg -). Gratulerer med nesten-sentrumspers. Det var flere nedoverbakker iår enn tidligere, det er jeg sikker på.

  SvarSlett
  Svar
  1. Er veldig stolt av deg nå! Har man evnen til både å kle av seg, og ikle seg de beste skoa - da må det bli mer nedover enn oppover. Alle dine løpsrelaterte problemer er nå løst! :-) Grattis!

   Slett
  2. hehe, jeg tror på alt jeg leser på internettet så sannheten i utsagnet ditt er selvfølglig hevet over all tvil.
   (Nå gjelder det bare å trosse 'finværet'.)

   Slett
 4. Godt ordspill & kunsten å overdrive:

  "melkesyra skal renne i strie strømmer"

  SvarSlett
  Svar
  1. og alle hjerter gleder seg:-)

   Takk!

   Slett

Legg inn en kommentar