Lekre lettvektere


 Ok, jeg innrømmer det. Jeg har en skofetisj. Det er ganske mange par med høy hel i skapet hjemme hos meg, som sjelden får luftet seg, dessverre. Men at jeg skulle få en fetisj for løpesko hadde jeg ikke trodd. Ikke at jeg skulle bli forelsket i et par, heller. Det hører til sjeldenhetene. Men jeg tror jeg har fått meg fast følge, i hvert fall etter førsteinntrykket å dømme.
Treningscamp har fått teste Asics Gel-Lyte 33 II, en lettvektersko som skal gjøre det enklere å komme på forfot når du løper. Jeg er ingen erfaren forfotløper, men det er et godt utvalg av løpesko hjemme på hylla, fra ulike produsenter. Jeg overpronerer lett, og sliter ofte med at jeg får gnagsår under fotbuen når jeg løper i en del sko. Jeg er dessuten ingen superlett løper, definitivt ikke til kvinne å være. Men jeg har tilbakelagt adskillige mil de siste årene, og etter hvert har det vokst fram et behov for ulike sko til ulike distanser og type terreng. Heldigvis foregår det en enorm utvikling av sko, slik at alle får dekket sitt behov. Og jeg har oppdaget et nytt behov!

 Asics Gel-Lyte 33 II er utviklet med en ny teknologi som skal ta mer hensyn til hvordan du beveger forfot og ankel når du løper., kalt FluidAxis  Det er blant annet laget en dyp renne på siden diagonalt fra helen og og samtidig fra den andre siden før fotbuen som krysser den andre, som skal gi større fleksibilitet når du løper. Skoene er utrolig lette, veier rundt 250 gram i mine i størrelse 41. Ellers så er designet sprekt i fargene, men minimalistisk i mengde stoff. Ingen helkappe, men de sitter som smurt på foten.
Ja, også er de fine. Sorte, rosa og turkis, det synes godt at du kommer løpende!
Jeg er egentlig forkjøla, men da jeg fikk mitt par, så klarte jeg ikke å la være å ta en testtur i det nydelige vårværet. Den første testen er dog gjennomført med vogn, siden jeg er hjemme i permisjon en liten stund til.  På med skoa, også bare løpe en runde ekstra på vei til barnehagen, med asfalt og rester av vinterens grus som underlag.

Førsteinntrykk: Asics Gel-Lyte 33 II er gode! Supert kontakt med underlaget. Fjær under føttene sammenlignet med øvrige sko, spesielt  etter at jeg har løpt med brodder gjennom store deler av sesongen. Skoene satt som spyttet på min lest. Jeg var litt skeptisk til om de var litt små, men nei. Går du opp en halv størrelse, så sitter de som støpt. Og forfotløpingen kom av seg selv. Ingen smerter i den svake ankelen min. Dessuten fikk jeg ikke gnagsår! Veldig positivt overrasket, faktisk!
Nå har jeg hatt skoene en måneds tid. De har vært med på korttur på asfalt, intervaller i parken og Holmenkollstafetten. Kjærligheten består!
 Men Asics Gel-Lyte blir ikke skoene jeg bruker på langtur, til det er det for lite demping til en løper som meg. Jeg tror de vil være fantastiske når en skal løpe kort og raskt, både til trening og konkurranse. Eller bare sprade i byen. For de er fine, ja!

Gøril

Kommentarer