Løpeteknikk

Treningscamp er så heldig å ha gode venner i det "virkelige" løpemiljøet. Misforstå meg rett, vi er jo alle løpere, uansett nivå. Men disse vennene er litt mer proffe innenfor løping enn vi andre med løping som hobby er. Beklager hvis noens illusjoner fikk en brist nå... Det var jo ikke meningen i det hele tatt!

Alltid greier jeg havne på bærtur, selv helt utenom sesongen (de gode havner åpenbart på sopptur). Vi prøver en gang til.
Vennene våre med medaljefangsten i livet slik det er etter endt løpekarriere

Treningscamp har to veldig gode venner i Hanne Lyngstad og Veslemøy Hausken. De har tidligere kommet til oss i parken og lært også noen gode løpsteknikkøvelser. Dette har vært som en del av den faste onsdagsøkta i parken og følgelig helt gratis. Men, nå har jeg spurt om de kunne tenke seg å holde et eget kurs for oss i løpsteknikk, med litt mer spesifikk oppfølging av de som er interessert. Det betyr at det også kommer til å koste noe. Og, det betyr at det ikke blir i den vanlige onsdagsøkta.Litt om opplegget:
Det blir to sesjoner, den første med introduksjon og den andre med oppfølging av øvelsene og ev fremgang/mangel på sådan(?) 
De sier at vi kommer til å bli litt støle og sånt etter disse øvelsene, aner ikke hva de sikter til... ;-)
I tillegg til de to øktene lager de et lite kompendium til oss med nøkkeluttrykk, øvelsessamling med bilder og beskrivelser. 
Det blir filming for å veilede tettere på den enkelte.

Minimumskrav om 6 påmeldte - maksimum 10.
Pris 5.000 for hele gruppen
Varighet: 2 x 90 minutter 
Tidspunkt: Tirsdag 19. mars og mandag 8. april. Det blir tidligere start enn Campere er vant til på ukedager kl 17 el 18, så her gjelder det å rydde kalenderen og gjøre avtaler med partner/besteforeldre så barna blir hentet og sånt;-)
Sted: Parken


PÅMELDINGLitt om vennene våre:
De har over 50 års erfaring tilsammen med løping, flust av titler og gode tider. De lover å gi oss ekstremt god oppfølging.


Hanne Lyngstad: Hun er en tidligere norsk friidrettsutøver som representerte IK Tjalve. Lyngstad er opprinnelig fra Elverum (løp da for Elverum/ Orion IL) og var allerede en av de beste i Norge i alderbestemte klasser og har i en rekke år vært i Norgestoppen i friidrett. Hun har vært Norgesmester en rekke ganger og har ukjent antall NM-medalje- Hun hadde Norgesrekorden på 3000 m hinder før Karoline B Grøvdal tok den. Også NM-medalje i terrengløp. Hanne hadde kanskje sine beste år som løper i USA. 6 plasseringer topp 6 (All American) i Amerikanske mesterskap for studenter (NCAA). Hun har tidligere jobbet i Löplabbet i Oslo, og er nå løpeekspert i adidas Group Norge.
Foto: Tore Amundøy. Hanne i fritt og imponerende svev!
Foto: Tore Amundøy

Veslemøy Hausken: Hun er en tidligere norsk friidrettsutøver, som representerte klubbene BFG Fana, Haugesund og Tjalve. Hausken er oppvokst på Karmøy men nå bosatt i Oslo. Hun har drevet med friidrett fra hun var 10 år, og la opp på toppnivå som 27 åring. Har fortsatt å løpe, og har nå 29 års erfaring som løpende.  Hun har utallige NM- medaljer. Hausken er utdannet fysioterapeut, og har også hovedfag Idrett fra Norges Idrettshøgskole. Hun er utviklingsansvarlig(ansvar for juniorlandslag og trenerutvikling). Hun har også topptrenerutdannelse fra Olympiatoppen. Hun har hatt en rekke verv og har sittet tre perioder i sentralstyret i Norges Friidrettsforbund (NFIF), og sitter som leder av Trenerutvalget.Tidligere verv: leder av Toppidrettsutvalget, i Toppidrettskomiteen til Norges Orienteringsforbund. Hun er eldre søster av orienteringsløperen Anne Margrethe Hausken.

Veslemøy på jobb for Norge


Veslemøy i aksjon på banen

Disse to jentene konkurrerte mye sammen siden de møttes i NM 1992, og hadde mange dueller - hvor de byttet litt på hvem som var de nødvendige hundredelene foran. I dag har begge lagt opp, men trener sikkert fortsatt langt mer og bedre enn gjennomsnittet. De satser nå mer på langløp, Hanne debuterer på maratondistansen i år. 

Veslemøy (til venstre) før sin femte maraton - velkjent antrekk for før-maraton 
Her er de imponerende persene de står igjen med:
800 m: 2:06:28 (Hanne) 2:05:64 (Veslemøy)
1500 m: 4:15:09 (Hanne) 4:13:04 (Veslemøy)
1 mile (1609 m): 4:31 (Hanne) - passering 1500 m på 4:12
3000 m: 9:12:56 (Hanne) 9:07 (Veslemøy)
3000 m hinder: 9:53:18 (Hanne) 
5000 m: 16:30 (Hanne)15:56:29 (Veslemøy)
10 km: 33:31 (Veslemøy)


Mosjonistlivet:
Halvmaraton: 1:29:26 (Hanne) 1:22:56 (Veslemøy)
Lidingeløpet (30 km terreng): 2:26:15 (Hanne)
Maraton: 3:01:22 (Veslemøy)


 
PS! Jeg tror det blir rift om disse 10 plassene - men, ikke meld deg på uten å ha klarert kalenderen! Etter de ti første fylles ventelisten opp

Kommentarer

  1. Det er allerede fulltegnet med ti deltakere!!
    Vi fyller opp et par ventelisteplasser i tillegg, helt sikkert en eller to som må trekke seg.

    SvarSlett

Legg inn en kommentar