Løpesko for mengdetrening

Jeg er veldig, veldig glad i alle mine lettvektssko, som jeg bruker til konkurranser, intervaller og ev tempoøkter. Men, jeg kan heller ikke greie meg uten et par mengdesko. Før sverget jeg til mursteinsskoa Adidas Salvation (tidl Adistar Control - eller noe slikt?) - men ettersom jeg overpronerer mindre og mindre, har jeg det siste halve året løpt mindre i mursteiene og fler av langturene i noen snasne Adidas SuperNova Glide 4. Smashing skikkelig rosa. Blir ganske enkelt GLAD av å se på de! 

De fire månedene som har gått siden jeg begynte å løpe med disse har jeg løpt drøye 300 km med de på. Siden jeg likte de så godt at mursteiene stort sett får stå, tenkte jeg det var lurt å kjøre på med et par til av samme sort. Det er smart av flere grunner:  ulikt slitt skopar, begge skoparene får mer hvile når de er to om å ta jobben og når det gamleste paret er modent for kasting, har jeg allerede en VD - smoooth overgang. Nesten som et kinderegg. 

De "gamle" og snasne
Så, et par nye SuperNova Glide 4 stod på ønskelista mi til jul. Mørk lilla. Og julenissen skuffet selvsagt ikke. Det gjorde derimot føreforholdene utendørs. Jeg har løpt nesten 350 km utendørs etter jul, men det har blitt i overkant mye ICEBUG på isen. Unntaksvis har SuperNovaene blitt med på tur, men da de gamle. 

I dag var det imidlertid nok venting. Skoene kom ut av esken - det kjennes alltid litt stivt og trangt ut først. Men, det er fort glemt etter de første skritt. Forholdene var ganske bra ute, 5-6 minus og litt kald vind, i alle fall nede ved Frognerstranda og inn mot byen. Mye asfalt eller tettpakket snø, litt hålke her og der, men mest "fast" underlag. Alltid ekstra deilig med helt nye sko - litt ekstra luftpute følelse. Vanskelig å få den helt store "fly"følelsen med masse vinterløpetøy på, men skoene innfridde altså! Nå har jeg to mengdefavoritter:-)De nye
Nytt og gammelt i skjønn forening


Om adidas passer på foten din og du normalpronerer kan jeg ikke annet enn å anbefale SuperNova Glide. Lette, nesten som lettvektere, men betydelig mer demping. De er ikke spesielt dyre, lett å finne under 1000 kr. Og, kommer i flere fargevarianter - så burde være mulig å finne en man liker! De er helt klart mine favoritter til de vanlige løpeturene mine på 1-2 timer.

Nå har jeg også hørt at SuperNova Glide 5 skal være en skikkelig bra nyhet - så arvtakeren er allerede klar for de gamle! Og når løpsforholdene snart bedrer seg ute, kommer kilometerne fort opp i antall for SuperNovaene :-) 

Kommentarer