Bislett 50K - ultraløpernes sprintdistanse

Vemund i fint driv allerede fra start. Foran ham: Dorte Foss som vant  kvinneklassen. Foto: Kjell Vigestad, kondis.no
Så var det også prøvd - 50 km på Bislett. Og JA, det var gøy!! Alle som løper vet hva "gøy" innebærer: vondt, tungt, langt, slitsomt, fysisk og mentalt utmattende, møte med "kjelleren" - men samtidig, fantastisk, moro, inspirerende, endorfinrus, hærlig, lekende lett, høy på seg selv, ubeskrivelig å passere målstreken :-) 

Jeg har gruet meg! Og jeg har gledet meg! Begge deler nesten like mye, selv om gruelsen i perioder har vært sterkere enn gledelsen. Det var noen dager her for noen uker siden at jeg nesten hadde bestemt meg for å droppe hele greia. Men etter en økt på Bislett hvor jeg plutselig kjente at "det funket" igjen, ombestemte jeg meg brått. Selvfølgelig skal jeg! Har jo meldt meg på og alt! Nei ærlig talt, jeg kan ikke snu før jeg engang er kommet til døra! Og nå er jeg jo kjempeglad for at jeg gjennomførte selvsagt!

Det er en spesiell stemning på Bislett under løp. En boble. En deilig boble :-) Masse fokuserte løpere, en super arrangørgjeng som gir alt for deltakerne og så speakern som holder stemninga oppe under hele løpet. Kort og godt inspirerende.

Så også i går. Det var en litt dempet, spent stemning før start men et kick helt fra starten gikk og inn i mål. Det er spesielt å løpe så tett sammen med løpere i såpass ulikt tempo. Gutta som vant holdt jo spenningen oppe hele tiden. De passerte gang på gang på gang... og mot slutten i et tempo som ikke likner grisen. Vinneren kom i mål på 02.58.43!!!! Så er det da også norgesrekord i distansen. 


Dette høres sikkert litt skrytete ut, det er ikke meningen altså, men hele løpet gikk faktisk overraskende lett. Bortsett fra de siste 10-12 rundene hadde jeg det rimelig greit hele veien. Ja alt er relativt - det er jo tungt og man må jo jobbe masse med hodet hele veien - men likevel. Det er noe helt annet å løpe med nummer på brystet enn uten! Tenkte på hvor utrolig fort rundene egentlig gikk unna, i forhold til på trening. To timer, to og en halv time - bare to timer igjen å løpe hvis jeg holder tidsplanen - og så "plutselig" var maraton passert og da var jeg jo nesten ferdig med løpet... bare de aller aller tyngste rundene igjen ;-) Da det bare var 10 runder igjen, tenkte jeg at det er jo bare ti intervaller på en helt vanlig mandagstrening - piece of cake! Tulla... men i alle fall, det hjalp godt å dele opp litt sånn i "gjenkjennelige" distanser. Det gjelder å lure seg selv mest mulig da, for at alt skal virke lettere enn det egentlig er ;-)

Jeg har lagt inn et bilde av Vemund fra starten her. For det fortjener han! Han gjorde et kjempeløp og kom i mål på GODT under fire timer!! Hurra for deg!


Anbefales? Absolutely :)


Les gjerne mer om løpet på kondis.no


Kommentarer