Avsporing!

Mange har fått med seg uttalelsene fra hjemmefruen Marte Krogh, og mange har blitt provosert over uttalelser hun kom med der. Til bladet forteller Krogh om hvordan hun takler hverdagen med personlig trener, vaskehjelp og au pair - og sier at altfor mange mammaer gir opp når de får barn:
"Hun synes hun ser altfor mange mammaer som gir opp når de får barn. Man må bare ta seg sammen"
 og
"Mange av venninnene mine har ikke hjelp, eller, de har selvfølgelig vaskehjelp, men ikke hjelp med babyen"

Selv ble jeg mest sittende å måpe over at hun strikker med GULLtråd til babyen sin og at hun behandler jenta som en dukke! Og det faktum at hun er hjemme med babyen, samtidig som hun har både hushjelp og au pair er utrolig fascinerende og fjernt.  

Det som imidlertid skapte mest oppstandelse ulike steder på nettet med Martes uttalelser var at hun sa at mødre trener for lite og at de bare må ta seg sammen. At de gir opp. 

Jeg tror ikke dette hadde blitt tatt så ille opp om det kom fra en mer vanlig mor, uten PT, vaskehjelp og aupair - men en i normal jobb og konstant i tidsklemma. Det er selvsagt litt spesielt å være ute med pekefingeren og fortelle hvordan andre skal ta seg sammen, når man selv har økonomi til alle disse hjelperne som folk flest bare kan drømme om. Jeg tror jeg skulle fått trent ganske mye mer enn jeg gjør i dag selv, om jeg hadde bare én av disse hjelperne:-) Mange har påpekt at engasjementet mot Marte bunner i misunnelse. Men, jeg vet ikke helt om det treffer. Jeg mener, hvor mange ønsker seg en mann som hverken steller eller triller babyen?

Uansett - jeg er enig med Marte - mødre må ta seg sammen og bruke litt mer tid på seg selv. Om det er trening eller en annen hobby er egentlig ikke så viktig. (Men så klart, etter fødsel har kroppen god bruk for litt opptrening...) Altfor mange mødre glemmer seg selv etter at de får barn. De skal fikse kaker og bursdagsgaver, innbydelser, fotofremkalling, lekeavtaler for barna, bringing og henting i barnehagen, forpliktelser og oppgaver på jobb, fritidsaktiviteter for barna og det ene med det andre. De er så supre at det fins nesten ikke grenser. Bortsett fra å prioritere seg selv. Det kommer aldri langt nok opp på lista. Det er jo dette debatten burde handlet om, ikke om Marte er rik og lever i en boble, men at mødre må ha lit egentid de også. 

Så alle fedre der ute, dere som alltid får tid til 3-4-5 treningsøkter eller guttekvelder i uken. Ta i et tak hjemme med klesvasken og middagen, si til kona minst to kvelder per uke: "i kveld er det din kveld". Få henne ut! Treningssenter, venninnetreff - samma det. Ut med henne, og la henne se at du desinfiserer kjøkkenet etter middagen og måker deg vei mot vaskemaskinen. Da vil dere leve lykkelig alle dere dager. Æresord. Hvis ikke, skaff hushjelp, PT og barnepasser. 

Peace out
Kommentarer