2012: Året for utenlands- og ultraløpdebuter

Campere på planken, foran St.Hansgaloppen. Foto: Heming Leira, kondis.no
Siri har utfordret oss til å oppsummere løpeåret vårt. Og siden 2012 ble et år der jeg tok noen utfordringer og 2013 blir et år jeg skal ta enda flere, måtte jeg jo ta utfordringa fra Siri også!
Torbjørn og jeg traff på hverandre etter endt Gøteborgsvarv
- et helprofft arrangement hvor det til og med var nok doer (se bak oss)!
Det er jo litt morsomt å ha en anledning til å mimre over løp som er gjort. Det er tross alt lenge siden januar i fjor og kanskje har jeg glemt noe av det gøye jeg har vært med på? Jeg husker i alle fall at januar i fjor ikke var av de aller gøyeste månedene... Året startet med bomtur til Tromsø. Jeg gledet meg til å løpe Mørketidsløpet men pga løpeforbud en periode måtte jeg nøye meg med å være heiagjeng for blant andre Anna. Ble jo en hyggelig tur da, tross alt. 
I godt selskap med Christopher og Marie etter Birken
Skulle vært debut på Mørketidsløpet, men ble flere andre løp jeg debuterte på i 2012:
Gøteborgsvarvet 12. mai (halvmaraton): Super stemning hele veien
Skaubygdaløpet 2o. mai (halvmaraton): Supergjørmete hele veien
Fjellmaraton på Beito 2. juni (halvmaraton): Lettløpt, og gøy å reise sammen med Beitobertene (en jentegjeng fra her og der, fjern og nær)
St.Hansgaloppen 22. juni (14,5 km): Herlige vafler men millioner av uherlige knott
Mærraølen 14. juli (ca 7 km): Ca 1.75 km x 4, med innlagte drikkestasjoner ved vending + obligatorisk inntak av væske ved start og mål. Væske i denne sammenheng=øl... 
Det røde huset backyard ultra 11. august: En runde på ca 6.5 km x så mange du klarer, start hver hele time. Jeg løp 5 runder=32.5 km, da begynte det å skumre og det ble trøblete på skogssti for en snublefot som meg. Og DER kom begrepet ultraløp inn i mitt løpeliv 
Frankfurt maraton 28. oktober: Gledestårer pga bedre tid enn jeg hadde håpet på
Bislett 24 timers 1.-2. desember: Et sært løp og en opplevelse i særklasse
I ensom (og sliten) majestet langs Sognsvann, nærmer meg mål for Nordmarka Skogsmaraton.
Foto: kondis.no


Undertegnede flankert av fjerncamper Peer og Vemund på en varm dag på Fornebu. Vi fullførte alle tre - uten heteslag!
Så til de gode gamle, dvs de jeg har løpt før:
Fredrikstadløpet 25. mars (halvmaraton): Tung start på sesongen
Sentrumsløpet 28. april (10 km): Fortsatt tung start...
Ryeløpet 22. mai (5 km): Hyggelig, sosialt og raskt som alltid i Bygdøys skoger. 
Fornebuløpet 23. mai (10 km): Hett - blir varmere for hvert år som går!
Nordmarka Skogsmaraton 16. juni: Maraton er langt når bena blir stive som stokker
Nordmarka halvmaraton 30. juni: Løpet i mitt hjerte, debuterte på halvmaraton her for noen år siden - og ble straks hekta på distansen
Sørkedalsløpet 4. september (10 km): Bittelitt mindre gjørmete enn året før
Birken 15. september (halvmaraton): Birken er Birken :-)
Oslo maraton 22. september (halvmaraton): Kaldt vær, måtte løpe fort for å bli varm og holde varmen
Nøklevann rundt 6. oktober (10 km): Eneste som manglet var speaker Heming Leira
I tillegg: Maridalsalpenes motbakkeløp og Øyakarusellen


To klassevinnere på Nøklevann rundt - med gavekort
fra  Løplabbet i hånden. Foto: Per Inge Østmoen

For et herlig knippe med campere som løp Sentrumsløpet! Og dette var ikke alle...

En glad gjeng ved Damtjern etter fullført Nordmarka halvmaraton

Se det, da ble det noen omganger med startnummer på brystet i fjor også! Og ingen garanti for at jeg har husket absolutt alle... Oppsummert: Jeg var misfornøyd med mange tider, jeg perset bare i de løpene jeg deltok i for første gang, og jeg hadde noen virkelig tunge perioder. Men det går jo ikke alltid riktig veien, og i den store sammenheng har jeg absolutt hatt mer gøy enn jeg har hatt skuffelser. Og noen uforglemmelige opplevelser, særlig har de lange løpene gitt mersmak og skikkelig motivasjon.                   

Så var det Bislett 24 timers da... Dette ser utrolig nok ut som et  slags smil - men egentlig er det vel bare en slags grimase... Foto: kondis.no
Utfordringer/ønsker/drømmer i år:
Bislett 5o km, Barcelona maraton, Romerike 6-timers og Rallarvegsløpet, forhåpentligvis Reykjavik maraton - og gjerne  ett eller flere eksotiske innenlands maraton (Kongsvinger? Jølster? Hadsel?). Og så alle de "gode gamle" løpene da! Har som kjent fått en dragning mot lengre distanser, men er fortsatt glad i halvmaraton og må jo spe på med noen kortere - 10 og 5 km og sånt - for å holde farta oppe. Ingen problemer med å få tiden til å gå! Og selvsagt håper jeg å holde meg frisk og skadefri - og å kunne fortsette å glede meg over løpingen hver eneste dag. Og kanskje klare å ta noen hviledager innimellom til og med ;-)
Stian og Tone fra Mossjonistene var godt reisefølge til Frankfurt for Peer og meg.
Foto: Silja Svanstrøm Amundsen
Takk også for alle gode og effektive og sosiale treningsøkter med Treningscamp. Oppoverbakker og pyramider, ute og inne, og innimellom litt styrke. Dere er gull hele gjengen!
En av flere ganger vi nådde Tryvann på en mandag i 2012

GODT NYTT LØPEÅR! Kommentarer

 1. Koselig lesning. :o) Jeg gleder meg til å ta fatt på en ny sesong - krysser fingre for at 2013 blir lettere i starten enn 2012 - for både deg og meg.
  Du er et trivelig reisefølge med på løpetur, så vi satser på enda flere turer til det store utland. :o) Og ikke minst - gratulerer med alle løpene! Ikke minst de lange! Kanskje du slenger deg med Stian og Marianne på Hornindal rundt til sommeren? Det er temmelig langt. ;o)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det er langt det!!! Helt utenkelig, de er spinngærne! Men på den annen side, jeg er jo temmelig lettbedt da ;-) Så hvis de "bare" skal løpe 38 km så kanskje... Ja det kunne jeg faktisk tenke meg! Ser også fram til trivelig løpe- og reisefølge med dere, vi starter vel i Gøteborg om ca fire måneder? See ya!

   Slett
  2. De tar vel sikte på den lange, men der kan man visst bryte halvveis og fortsatt få godkjent som halv i steden. Det er kjekt!
   Vi (eller de - selv om jeg kanskje slenger meg med på tur) stiller med overnattingsplass.
   Gøteborg om 4 måneder it is! :o)

   Slett

Legg inn en kommentar