Jessheim vintermaraton - en hel eller halv før jul?

Du trodde kanskje løpssesongen var over, og at du måtte vente helt til våren før muligheten til å løpe konkurranse igjen (tenker da oss vanlige dødelige som ikke skal løpe 24 timer i strekk om tre uker). 

Men neida! 

Søndag 18. november inviterer Ullensaker-Kisa idrettslag til den 29. utgaven av Jessheim vintermaraton. I tillegg til maraton, tilbys halvmaraton og et såkalt mini-maraton (en tiende del av et maraton - 4219,5 meter). Med sin nye bystatus lokker de med en ny rask og bynær løype. 
  
Løypen består av en runde på ca 10,5 km, hvor man løper henholdsvis 4 (maraton) og 2 (halvmaraton) runder. Maraton starter kl 11 og halvmaraton kl 13, det vil si at maratonløperne på siste halvdel får selskap. Noe som sikkert er litt hyggelig med tanke på at det foreløpig kun er påmeldt 62 på maraton og 93 på halvmaraton. 

Kondis har skrevet en forhåndsrapportasje om løpet, og lokalredaktør Olav Engen har blant annet invitert til å løpe sammen i en 5 timers gruppe på maraton. 

Dette er en mulighet for å teste formen en siste gang før jul. Etter avlysningen i NYC er jeg selv påmeldt maraton, hadde vært hyggelig med litt kjentfolk i løypa den tøffe siste halvdelen!

Kommentarer