Run To The Beat - 2012

Vel hjemme etter flott Londonhelg, med innlagt halvmaraton i Run To The Beat.  Dette skulle være gulrota i min 2012 sesong, og jeg har gledet meg lenge, til både tur og løping!

Reiste allerede fredag morgen, på Gardermoen før kl sju. Der ute møtte jeg Unni som jeg reiste og bodde sammen med, hun skulle være med på sitt aller første store løp, som fotograf og duskedame. Før løpet måtte vi imidlertid shoppe, spise og sove en hel masse. Jeg fikk tak i nye vintertights, langermet trøye og løpehansker på Adidas Store på Oxford Street. Resieleder Siri hadde vært utrolig god på hotellbooking; hotellet vårt lå et steinkast unna (neida, vi prøvde ikke å kaste stein over den trafikkerte gata), rett ved Bond Street.

Utsikt fra hotellrommet, Bond Street Station rett i mot

Jeg fikk nesten kjøpt meg et par nye AdiZero Boston sko også, men de var fri for størrelsen min. Så har jeg det tilgode, og må la de gamle gule tjenestegjøre litt til.

Run to the beat. Hva er greia?
Distansen er halvmaraton, som er på 13.1 miles eller 21,1 km som vi er mest vant til å forholde oss til. Det var 14-15 musikkstasjoner underveis i løypa som stort sett var en eller annen hip og kjent (trolig) DJ, men det var også en eller to stasjoner med sånn ordentlig musikk. Ja, jeg er eldgammel. Det var 18.000 påmeldte, og start var ved O2 ute ved Greenwich North. Dit tok jeg Jubilee line fra Green Park på ca femten minutt. Jeg tok turen ut på lørdag også, for å hente deltakergreiene mine, jeg ville ha minst mulig usikkerhet og stress på løpsdagen. Veldig lurt å gjøre seg litt kjent ved start/mål, jeg surra litt rundt før jeg fant en bortgjemt help desk. Ingen kø, upåklagelig service!


Deltakerskjorte/startnummer
I startposen fant jeg en skrikende gul t-skjorte fra Nike med startnummer printa på, en håpløs skolissechip (sånn som gjør at du må løsne halve skolissa på den ene skoa) og en utrolig bra blekke med info om omtrent alt du kan lure på. Profft!

På søndag gikk alt skikkelig smoooooth, vi dro fra Bond Street ca 1 time før start og var på på plass ca kl ni. Jeg oppga ganske raskt en tur til ett av de små, blå husene pga endeløse køer. Hege hadde imidlertid kasta seg ut i en av disse ørten køene og kunne meddele at de var kjappere enn lengden tilsa. Det gikk fint å skippe også. Bagasjeoppbevaringen fungerte utmerket for både Hege og meg, det var inne i en svær hall (Soccer Dome) og organisert på nummerserier med tilsynelatende god orden på innsiden. Jeg varmet opp litt inne i Hallen før jeg gikk til ut ca 20 min før start, det var nemlig temmelig kaldt ute.Fikk tilbake bagasjen veldig rakst etter løpet også, men det kan vi nok takke profilen på dettge arrangementet - snittiden var på 2:05 for alle løperne, så vi kom i god tid før hordene.

Både Hege og jeg hadde havnet i startpulje 2 med sluttid 1:20-1:40, jeg fant henne raskt der. Det var faktisk temmelig snålt å være på et slikt stort løpsarrangement med bare fremmede mennesker. Normalt går jeg meg på kjente både før og etter løpet, og ser kjente underveis i løpet også. Her hadde jeg kun Hege, og mange tusen ukjente i gule løpsskjorter. Starten skulle gå 9:45 -i alle fall slik jeg hadde oppfattet det - men det skjedde svært lite da. Drøye fem minutter senere begynte imdilertid feltet og bevege seg, men vi passerte ingen pipende matte eller hørte noe signal. Jeg valgte derfor å ikke starte klokka. Vi nærmet oss så en start/mål bue etter 3-400 meter, og da stoppet alt opp igjen. En håndfull menn styrtet ut av feltet og ut på gresset og blottet baken. Utrolig så mye nerver som må ut! Etter nye fem minutter eller så lot de oss endelig slippe fri  -  løpet var i gang.

Hege forsvant fort ut av synet. Pluselig hadde jeg 1:30 ballongen ved siden av, og den hadde jeg på ingen måte tenkt å slå følge med, så jeg la meg klokelig bak og skrudde kanskje ned tempoet et hakk. Kanskje flere enn nødvendig, jeg kom i alle fall til at det gikk litt treigt og tungt - at jeg ikke akkurat hadde dagen. Tempoet var først i underkant av fem blank på kilometeren, men så smøyg den seg oppover og over fem. Det var ingen lett løype, flere bakker og noen 360 gradere, men ikke noe virkelig ille greier. Jeg stod nok for langt frem i startfeltet, ble forbiløpt av veldig mange de første kilometerne - kanskje påvirker det negativt eget tempo. Jeg er bare så lei av å stå for langt bak og kjempe meg vei frem.

Det var bra med drikke å få underveis, mest rene vannstasjoner men også et par powerade stasjoner. De delte ut flasker - og ikke skjønner jeg hva vi skal med 0,5 l energidrikk på en halvmaraton. Jeg tok en slik flaske ved 9 miles, drakk et par slurker og løp med den i hånda i en drøy kilometer der Unni stod og tok i mot løpehansker og flaske. 

Greenwich Park - godt å se støtteapparatet! Foto: Unni
Jeg tror det var bra med litt energi - i alle fall fikk jeg litt fart på beina etter dette. Egentlig tror jeg vi kan si at jeg først begynte å løpe i parken der ved nullmeridian i Greenwich. Det var som jeg våknet, plutselig fløy beina i 4:30 tempo. Halvveis lå jeg an til ca 1:46:30, da jeg nærmet meg mål trodde jeg det var mulig å komme under 1:45. Men, jeg ble lurt av GPS - om løypa er for lang eller om jeg løp sikksakk vet jeg ikke. I alle fall løp jeg 250 meter "for langt" og kom inn på 1:45:13.

Fantastisk publikum som heiet alle inn den siste drøye kilometer. "Almost there", og mye energi og enutsiasme. Herlig!! Det var like god stemning ut fra start og i Greenwich park, ellers i løypa var det litt mer glissent.
Datagrafikk fra polar

Jeg løp forbi virkelig mange på de siste 5 kilometerne, skulle ønske jeg kunne få opp plasseringen min på de ulike passeringsstednene, men det finner jeg ikke noe sted. Jeg finner heller ikke noe skikkelig resultatliste, jeg får kun opp at jeg kom inn som nr 1888, at female average runner løp en halvtime saktere og average runner 20 min saktere. Skulle gjerne sett både plassering i klassen og kvinner, samt altså plassering underveis. Det er ingen informasjon om hvem som vant eller hvor mange kvinner og menn som deltok. Ingen vinnertider heller. Syns dette er ganske svakt  - men på den andre siden har de altså über fancy grafikk som gjør at jeg kan sammenligne løpet mitt mot Heges, eller en average løper. Jaja - dette løpet er for massene, de hippe og unge tror jeg.  Fornøyde jenter etter mål, foto: Hege 


Premie nr 2: Deilig middag på wagamama

Deilig premie nr 3: Kake fra John Lewis fantastiske Foodhall

Anbefaler løpet glatt videre, spesielt til de som ser på seg selv som "treigere" - men ikke utelukkende! Det var gode muligheter for å løpe i godt tempo, om man skulle ha det. God stemning, mye publikum og mye lyd fra DJ´ene. Syns arrangementet var profesjonelt, men det drukner veldig i en by som London. Var innom to ulike Nike shops, og ingen av de hadde en eneste banner eller synlig informasjon om at det skulle være et stort løpsarrangement i byen hvor de var stor sponsor. 

Løpskarakter (forsprang.net) (RunToTheBeat)

Totalkarakter:     3.17 / 5
Atmosfære:         5/5
Toaletter:         4/5
Verdi for pengene: 4/5
Organisering:      4/5
Tidtaking:         2/5
Løype:             4/5 

Trekker ned mye på tidtaking pga de mangelfulle resultatlistene - selve tidtakinga fungerte forsåvidt.

Men, flott løp som kan kombineres med flott storbybesøk! 

Registrer din interesse for arrangementet i 2013, påmeldingen åpner senere

"13.1 miles
18,500 pairs of feet
Exclusive performances
Music to motivate you
Get grimey down in Greenwich
Dub step through Docklands
Rock round Royal Artillery Barracks
Hip hop down Ha Ha Road
Run to the Beat
Run to the Beat powered by Nike+: London's Music Half Marathon will return next year to The O2 Arena for its sixth instalment with a date yet to be confirmed.
A massive 18,500 runners are expected to run the Docklands course passing multiple stages featuring today's best music talent en route with the main stage located at the start and finish (so your send-off, finish line moment and warm down will certainly be like no other).
Previous headline acts have included Calvin Harris, Tennie Tempah and DJ Fresh, keep your eye on the music page for updates on our 2013 line up."


PS! Vinnere av gjettekonkurransen ble altså Ania (3 sekunders bom!) og Astrid (14 sekunders bom) GRATTIS!

Kommentarer

  1. Gratulerer! Det hørtes GØY ut! :)

    SvarSlett
  2. Det med gps-målingen tror jeg forresten er helt vanlig - jeg, og de fleste jeg vet om, får alltid noen ekstra hundre meter på kontrollmålte løp. Tar alltid det med i beregningen! :)

    SvarSlett
  3. Gratulerer! Dette er et løp jeg må ha med meg. :o)

    SvarSlett

Legg inn en kommentar