Nydelig høstløpevær!

Høsten er en fin tid, men mest i dagslys!

Både fredag og søndag fikk jeg til løping i dagslys, strålende høstsol - luksus og litt hverdagslykke!!
Foto: Lånt fra Astrids blogg -veit ikke hvorfor jeg har hue på snei

På fredag løp jeg tempoøkt sammen med Astrid, Torfinn, Hanne og Silja. Litt ulikt program ble fulgt i gruppa, Astrid og jeg løp en 5 km økt i parken. Fant en fin runde med lite høydeforskjell(15 meter x 3) og krappe svinger. Runden var på ca 1.6 km, og vi  måtte kjøre den tre ganger pluss litt til for å runde fem kilometer. 8 blank på første runde, deretter litt på søndagstur på runde to med 8:15, før jeg tok meg litt sammen på siste og fikk 8 blank igjen. Totalt sett kom jeg inn på 24:38 - og er fornøyd med den en fredag ettermiddag. Var en smule tung i kroppen, muligens etter intervallene på onsdag - hvor jeg syns jeg fikk kjørt bra på, eller (evt og) etter Oslos Bratteste
Sånn ser sløyfa ut, ifølge Nike, som vi altså kjørte i tre runder +


I dag søndag var det langtur som stod på programmet. To timer hadde jeg til rådighet før huset skulle beises litt mer og familien skulle på bursdagsselskap. Fulgte mann og barn til lekeplassen, og løp så ned for å møte Hege. Vi løp ut Frognerstranda forbi Lysaker og hadde kurs for Sandvika, like etter Høvikodden vendte vi imidlertid kursen for Oslo igjen, og tok litt sightseeing i Bærum. Totalt fikk jeg 21 km i dag, med ca 6 blank tempo. Helt godkjent, og beina var ikke skikkelig slitne før ved ca 18 km, før den tid gikk ting ganske lett. Godt i rute til London!

Ikke bare skulle det løpes langtur i dag, men den nye Polaren skulle også testes!
Jeg var i grunnen ikke så spent på hvordan klokka skulle fungere underveis i treningen, jeg har brukt Polar i mange, mange år - og selv om det kommer nye modeller og litt nye ting, er mye ved det kjente og jeg var ganske raskt på talefot med klokka. Det eneste jeg ikke fant helt ut av underveis var fartsmåleren, den så ut til å være fart akkurat nå - og ikke gjennomsnitt, den varierte nemlig ganske mye. Det må jeg finne ut av!

Det jeg imidlertid var veldig spent på var hvordan det var å få treningsdata ut av klokka og inn i Macen - dette var den store svakheten med både RS200, 400 og 800! Brukte evigheter på å få data over til pc, og mac var helt umulig. Og deretter skulle jeg også få økta ut på endomondo. Litt knot første gangen, men det gikk overraskende lett og ledig. Ganske få trykk - og veldig kjapt. Og det er en fryd for en gammel Polarbruker å være tilbake på polarpersonaltrainer - det er vesentlig mer data å leke med på denne enn Nike. Før noen tror jeg slakter Nike - det gjør jeg ikke! Den er super, den er skikkelig enkel og jeg vil fortsatt anbefale den veldig varmt til nye løpere og til gamle løpere som ikke gidder bruke mye tid på å analysere treningen sin. Terskelen for å komme i gang med den klokken er vesentlig lavere enn de fleste andre, den har GPS og puls - og den er rimelig i innkjøp. 
Dagens langtur i følge polar
Dagens Benefit: "Tempo training This training increased your anaerobic tolerance, and improved your maximal oxygen uptake (VO2max) and efficiency. It also raised the speed you can maintain without building up lactic acid. The training duration was long enough to increase fatigue resistance at the used speed. Carbohydrates are the main energy source that your body uses at this training intensity." Bra - her skal du karbohydrater finne!

Det jeg savner sånn umiddelbart er muligheten til å legge inn skoene mine og velge hvilke jeg har brukt på økta - slik at jeg kan holde kontroll på hvor langt de har gått. Det er faktisk det eneste jeg savner, foreløpig. Jeg må få orden på det med hastighet og så må jeg muligens forske litt rundt intervaller og laps - før jeg avgir en endelig dom! Men foreløpig er denne altså mer enn godkjent fra meg:-) Tar gjerne i mot tips og råd fra andre med RC300!PS! I morgen er det mandagsbakker kl åtte fra Smestad (Bakkekroen) til Tryvann. Be there, ta med refleksvest og hodelykt

Kommentarer

 1. Du skakker på hode fordi jeg har så j....* dårig holdning; ser ut som jeg har spist en klehenger jo!!! ;-))) Klokkeråd kan jeg ikke bistå med men det kan helt sikkert min mann....

  SvarSlett
  Svar
  1. Håper på et tips eller tre fra Tim ja Silja! Men, du bruker vel også samme programvare, og du har heller ikke sett noe sted å legge inn skohylla?

   Slett
  2. Nope, bruker ikke PPT programvaren nei..... og i følge min man må man vistnok bruke fotpod for å kunne registrere skoparene man bruker...

   Slett
  3. Lagrer du bare filene og flytter de til endomondo, eller bruker du andre program?

   Slett
 2. Hurra for fantastisk høstløpevær - og hurra for ny klokke! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Du grusa meg med 10 k i dag Astrid - samme tempo. Blir spennende å se hva du gjør i Fredrikstad...

   Slett
  2. Hihi, slapp av, det tar nok sin tid før jeg gruser deg på maraton, Siri ;) Men heldigvis er det ikke like mange høydemetre i Fredrikstad, så håper jeg kan løpe enda bittelitt raskere der! Verdt et forsøk i hvert fall :)

   Slett
  3. Si ikke det Astrid.... alle har godt å litt konkurranse:-)

   Slett
 3. Hmm, jeg tenker at da må du legge til fotpod Siri, så skulle det være mulig. Jeg bruker ikke fotpod lenger...Orker ikke kalibrere flere skopar osv :)


  Tim :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for svar tim!
   Logisk på en måte, men det er vel ikke så vanskelig å legge det inn uavhengig av fotpod heller... De har kanskje en snn tibakemldingsgreie et sted:-) Har ikke tenkt å løpe med fotpod, jeg vil ha minst mulig å styre med!

   Slett

Legg inn en kommentar