Lys i mørket

Snart skal vi skru på klokka, men ikke la deg lure - det kommer ikke til å hjelpe et ørlite lysgram. Det er og blir mørkt på morgen og kveld nå, og fram til mars. Uæææh! 

Det fins likevel lyspunkter. Kun et par, men dog. Snø er den ene, hodelykt er en annen. (Levende lys, et glass rød vin og en god bok hjemme er selvsagt også en utvei - men da blir det mye å ta igjen til våren!) 

Siden man ikke kan vite når snøen har tenkt å bekle vei og trær i mykt og hvitt, har jeg skaffet meg en hodelykt. 
Nemlig denne lykta fra SILVA Ninox. 450 små på xxl. Ingen batterigreie å ha i lomma eller i bakhodet, bare lys. 80 små, lette gram! Blinkende, fast eller rødt for nattsyn - totalt visstnok 6 ulike lysnivåer. Opptil 90 timers lystid skriver de, det er sikkert hvis man kjører sparebluss - hvis den varer gjennom vinteren skal jeg være fornøyd med det.

Syns denne er god å løpe med,  den sitter godt og er som sagt veldig lett. Selv om den ikke er av de kraftigste hodelyktene på markedet (som f.eks flomlys og aggregat) lyser den godt nok for meg der jeg løper, i parken f.eks. På onsdager.

Det mest fancy med denne lykta, i tillegg til det åpenbare at den lyser, er en sånn über smart oppbevaringslomme på siden. Helt utrolig nyskapende og smart tenkt. Jeg er helt impregnert. Faktisk. 

Vet mange løpere sverger til Led Lenser H7. Den har mer kraft i lys, men veier mer og koster litt mer. 125 g, 140 lumen, 180-190 meter rekkevidde og 75 timer batterilevetid. 500 kr veil.

 
Vi ses vel på onsdag - jeg lyser vei for deg!

Kommentarer

Legg inn en kommentar