Hytteplanmila 2012: Løpsfest i ruskevær!

Sesongen er på hell, og for mange var Hytteplanmila i lørdag siste punktum i årets løpssesesong. Dette var siste mulighet for å sette ny 10 km PR før kalenderen viser 2013.

Jeg bestemte meg på tirsdag at jeg skulle delta. Har tenkt på løpet i flere måneder, men 
da fokuset har vært på maratontrening har jeg vært usikker på om helgen heller burde brukes til en siste langtur. Men etter 29 km på mandag, var det greit å kunne fokusere litt på fart. 

Jeg våknet lørdag morgen til lyden av regn som trommet på vinduet. Fysj, tenkte jeg, har på ingen måte lyst å bevege meg ut av sengen. Følte meg litt småforkjøla. Kroppen føltes stiv og tung. Var dette den store løpedagen? En varm dusj og en god porsjon havregrøt etterpå, trasket jeg ut i allværsjakka og goretex sko på vei for å møte Ole Kristian, som var så hyggelig å tilby skyss ut til Hønefoss denne dagen. Det var fortsatt grått, men jeg var fornøyd med at jeg hadde kommet meg ut. 

Med i bilen var også Treningscamp sitt franske alibi Anne, veldig hyggelig å bli bedre kjent med henne på bilturen ut til Hønefoss-traktene. Det morsomste med bilturen var at vi kjørte langs den siste halvdelen av løypa. Snakk om å visualisere løypa i forkant! Jeg fikk se med egne øyne de lange flate partiene, samt den såkalte "pulsbakken", de siste 200 meterne i løypa med stigning før mål (rett på toppen av bakken). 

Det var i underkant av 1000 løpere som deltok, og blant dem flere Campere. Blant TCere tilstede var Carina, Peer, Elisabeth W,  Lise Marit, Anne og Cecilie. Det var god stemning inne i idrettshallen, mens vi ventet på start. De store samtaleemnene var blant annet antrekk for dagen (hvor lite klær kan man ha på seg uten å fryse for mye?) og hvilken fartsballong man skulle stille seg bak. Det ble noe lang ventetid før løpet, men kl 1330 stod vi klare (akkurat passe kalde) og ventet på startskuddet. 
Tre Campere på rekke og rad, Lise Marit, meg og Anne(i hvit t-skjorte). Alle tøffinger som gikk for t-skjorte i ruskeværet (Vi lytter på deg, Siri!) Foto: Tommy Støa (lånt fra ringsport.no)

Til spørsmålene ovenfor hadde jeg kommet til følgende svar: jeg skulle løpe i t-skjorte og tynne hansker, og jeg skulle plassere meg mellom 50 og 45 ballongen. Jeg hadde fortsatt til gode denne sesongen å få ett sub-50 løp, men visste at formen klart hadde forbedret seg siden forrige bestenotering (50:38 under Fornebusløpet i mai). Jeg følte meg passe offensiv når jeg bestemte meg for å gå for 48 min. Jeg var likevel noe skeptisk. Å løpe en 10 km krever disiplin. Du må satse fra først km, tar du det litt for forsiktig på de første kilometerne rekker du ikke å ta det igjen. Og for å løpe kilometertider under 4:50 krever, ihvertfall for meg, selvtillitt; man må ha tro på at det kommer til å holde helt inn. 

For de (inkludert meg) som trodde Hytteplanmila er lettløpt hele veien: de første 4 km er faktisk litt kupperte. Med sur vind og regn i luften føltes det kanskje ekstra ille ut. Det ble jobbing fra første stund for å holde en jevn, god fart uten å få for høy puls. Kilometertidene var noe varierende, og litt høyere enn planlagt, men jeg forsøkte å beholde roen. Jeg løp kontrollert og det føltes bra. 

Etter dette første partiet, var det 5 svært flate km. Her kunne man virkelig få en god flyt. Da vi svingte inn på Selteveien etter ca 6 km kjente jeg meg igjen fra bilturen tidligere på dagen. Kilometerne fløy forbi og jeg innså at at 47 tallet var godt innefor rekkevidde.


Under bare noen hundre meter igjen til mål! Briller er ikke akkurat en slager i slikt vær, hver gang jeg fikk tørket av litt regn var det dugg som var problemet. Heldigvis tok lykke-capsen noe av støtet! Foto: Tommy Støa (lånt fra ringsport.no)
Når det var i underkant av 2 km igjen begynte det å regne (på magisk vis hadde det da stort sett vært opphold siden startskuddet gikk). Nå gjaldt det å holde fokus. Jeg passerte siste kilometermerke og begynte å telle hundremetere, og var svært spent på siste bakken. Den gikk overraskende greit, det var deilig å se målstreken som kom nærmere og nærmere. Jeg passerte på 47:10, og kunne ikke vært mer fornøyd! 


Jeg har ike fått en medalje siden Sentrumsløpet i april, og var derfor i barnslig godt humør når jeg fikk denne rundt halsen (sjekk TC fargene!)
Hytteplanmila er et flott arrangement, og det er for min del ingen tvil om at det fortjener Kondis sitt kvalitetsstempel. Mange fartsholdere, kilometermarkeringer med store bannere, mange løypevakter underveis og 100-meter markeringer den siste kilometeren. Løypen er bred, med gode muligheter for å passere og bli passert. Til tross for været var det god stemning inne i idrettshallen. Boller og smultringer, både før og etter løpet, er heller ikke å forakte (selv om en banan og kanskje litt varm suppe fristet enda mer på en høstdag som denne). Og ikke minst: de har flotte, store medaljer! 

Alt i alt, det var en flott dag i går. Fikk ikke pratet med alle TCere, men fra resultatlisten synes det å være svært gode prestasjoner og flere med ny PR. Velfortjent etter en flott sesong!

For min del gjenstår fortsatt selve kronen på årets sesong: om to uker står jeg på startstreken til NYC marathon! 


Kommentarer

 1. Jeg så deg..Husker capsen:) utrolig morsomt med alle dere som perser. I år var jobben min å severe boller og stå vakt ved 2 km og det er utrolig morsomt å være en del av ett arrangement med så mange blide fjes:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så morsomt å høre Marit! En stor takk til deg og alle de andre som stilte opp som frivillige, dere gjør en uvurderlig innsats! Selv om det ikke alltid ses sånn ut når man puste og Peder forbi, setter vi stor pris på det.

   Slett
 2. Gratulerer, Line, kjempebra løpt! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Astrid! Håper form (og gnagsår!) er bra, og masse lykkgleder med siste innspurten. Gleder meg til å leser hvordan det går til helga!

   Slett
 3. Gratulerer Line - jeg er skikkelig stolte av dere! Antrekk er godkjent:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Siri! Jeg blir svært inspirert av både deg, Lise Marit og resten av TC gjengen:)

   Slett
 4. Siden jeg løp i TC bunad så kommer noen betraktninger fra løpet fra meg. Før start lot jeg meg inspirere av det Siri gjorde for to år siden da hun og mannen møtte opp 1 minutt før start. Jeg kom i situasjonen på lørdagen at jeg måtte skaffe en barnevakt til ene ungen på relativt kort varsel. Var faktisk litt redd at hele Hytteplanmila skulle gå fløyten, men heldigvis kunne sønnen min være hos en klassekamerat noen timer mens jeg løp, så det ordnet seg. Det førte til at jeg kom sent til starten, selv om jeg hadde litt bedre tid enn det Siri hadde. Traff av den grunn ikke noen andre med bunad før start.

  Ellers er det trening mot Frankfurt maraton kommende helg som gjelder nå og Hytteplanmila tok jeg med mest for morro uten noe ambisjoner om noe bra tid. (Er litt sulten på konkurransen siden det ble en langt konkurranseavbrekk i vår og sommer) Lå stort sett litt foran 55 ballongen i starten, før den løp forbi meg halveis. Fikk skjerpet meg litt på slutten slik at jeg passerte ballongen i Pulsbakken. Interessant at de tar tiden på bakkesprinten på slutten. Jeg ser at jeg var klart sist av alle som stilte for TC i helgen på selve løpet, men jeg var den raskeste TC'er på bakkesprinten. Her gjelder det å ta med alle positive ting en kan. :)Kanskje jeg heller skulle droppe langdistanseløpingen og heller satse på sprint?

  Ellers er Hytteplan et helt topp arrangement synes jeg. Løypen er ikke flat som både Lisa Marit og Line har påpekt. Men et godt spørsmål er hva som er en rask løype. Noen foretrekker en helt paddeflat løype og løper best der, men jeg, og sikkert mange andre, gjerne løper raskere når det er litt variasjon slik det er på Hytteplan.

  SvarSlett
 5. Veldig gøy å lese dine betraktninger fra løpet, Peer. Og ja, du tok oss visst alle i spurten, gratulerer! Må sikkert ha vært ganske moro å passere fartsbalongen i bakken. Verdt å trekke frem tidtakingen i bakken som enda et godt tilskudd til et allerede flott arrangement.

  Du må ha lykke til i Frankfurt til helgen! Syns du kan avvente den turen før du velger bort langdistanse for sprint.

  SvarSlett
 6. Takk for det Line. Det blir nok langdistanseløping i fremtiden også tenker jeg. :)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar