Rot og kos på KK-mila

KK-mila... Jeg var så oppgitt etter løpet at Siri måtte formane meg om ikke å bare skrive negativt. Men slapp av, jeg skal ikke det altså. Det er flere positive ting å ta tak i. Blant annet: 

1. KK-mila er lavterskel og arrangøren er veldig opptatt av at alle skal kunne være med. Vil du helst gå, er det greit. Tilbud som får folk til å melde seg på løp og forhåpentligvis tenke at dette er noe de vil gjøre igjen, er helt topp!
Spente deltakere cirka en time før start.
2. Etter løpet så og hørte jeg mange som var så glade! Og stolte! Jenter som klemte hverandre og som nærmest i vantro konstaterte at de gjennomførte. Utrolig kult at KK-mila har den effekten på deltakerne! 

3. Goodiebagen var veldig bra i år! Den inneholdt mye hudpleie og smaksprøver, men det var fine og gode ting. En foreløpig favoritt er sjokoladeplata med salte nøtter :-P

4. Alltid gøy å delta på løp når vi er en gjeng fra Treningscamp! Astrid, Carina og jeg løp mila, mens Siri, Hege og Vanja løp 5 kilometer. I tillegg møtte jeg Marianne og Unni fra Drammensmaraton. Andre går på kafé for å treffe kjente, vi deltar på løp. 
Lise M, Astrid, Siri, Hege og Carina fra TC. Vel løpt!
5. Jeg persa på mila! Ikke siden jeg med en amatørs fryktløshet løp 10 kilometern på Oslo maraton for to år siden, har jeg klart å presse meg ned på 48-tallet på mila. Offisiell tid i dag ble 48:04, selv om pulsklokka viste 47:35 (men jeg bør nok legge til 10-15 sekunder her, siden jeg ikke fikk i gang klokka med én gang). Hvorfor det er såpass forskjell på tidene, aner jeg ikke. Uansett er jeg fornøyd med resultatet! 
Champagne etter løpet. Hurra for meg!
Men, som antydet i innledningen her; KK-mila var ikke bare kos. Jeg tillater meg å liste opp noen punkt som viser at dette løpet har et stykke å gå før det gjennomføres knirkefritt: 

1. Jeg skjønte ikke når vi skulle starte. Ja, det er faktisk mulig. Starten hadde blitt flyttet frem i år, slik at løpet skulle bli akkurat 1 mil (i fjor fikk de en del kritikk for at KK-mila viste seg å være 10,4 km). Jeg forsto det slik at vi skulle samles på Aker Brygge, og ha felles avgang til start. Så skulle starten gå som den pleier; med startskudd og ville heiarop fra publikum. Men plutselig begynte noen av damene å løpe fra Aker brygge før vi hadde hørt noe fra mannen med mikrofon, og da fulgte vi andre forvirra etter. Flere begynte å spørre om vi allerede hadde startet, men ingen hadde hørt noe startskudd. Jeg fikk ikke startet klokka før det var gått en del sekunder, og i tillegg havnet vi i en klynge av løpere. Motivasjonen min raste, hva var dette for noe tull? Men det var jo bare å komme seg av gårde! 
That´s the spirit!
2. Ingen drikke. Første drikkestasjon dukket opp rundt 7-8 kilometer (jeg husker ikke helt hvor det var), og den var plassert såpass langt unna selve løypa at jeg bare droppa det. Jeg tipper det var gjort for ikke å skape kø og surr med de som løp 5 kilometern og skulle snu, men det var jo ikke akkurat gunstig for oss som løp dobbelt så langt. 
Champagne har de, men ikke vann. Jaja, da får jeg vel drikke bobler da.
3. De siste to kilometerne måtte jeg løpe slalåm mellom de deltakerne som gikk. Helt greit at folk vil gå, men ikke gå fire personer i bredden uten å ta hensyn til løpende som kommer bak. Det var et par damer jeg hadde lyst til å dytte unna eller skrike til, men jeg tok meg i det.

4. Ikke vann ved målgang. Det første jeg så etter å ha løpt i mål, var en stand med body lotion og en stor plakat med Tone Damli på. Eh, hvor er vannet??? Fikk øye på noen hvite plastglass med mørkerød væske, og var på vei til å forsyne meg av noe jeg trodde var solbærsaft, da en vennlig sjel informerte om at det var glovarm toddy. «Kald drikke er der borte». Kald drikke viste seg å være en juicedrikk med kullsyre. Ikke en dråpe vann noe sted. Arg.

I sum vil jeg si at jeg hadde det gøy, men at opplevelsen ble noe ødelagt av noen organisatoriske feil. Gleder meg til Oslo maraton neste helg, jeg. 
Kjendis-Siri blir fotografert av KK.

     

Kommentarer

 1. Gratulerer med PB på mila Lise Marit ;-)

  SvarSlett
 2. Grattis med bra tid!

  Det med drikkestasjonen var jo rett og slett en liten fadese. Tenk å gjemme bort noe så viktig som vann! I steikende sol og 20 grader!

  SvarSlett
 3. Jeg løp 5 km og ble gående i kø hele den første kilometeren. Ikke særlig motiverende.

  SvarSlett
 4. Hurra for deg! Gratulerer med pers :D

  Meget god, grundig og gjennomtenkt beskrivelse av løpet ;)

  SvarSlett
 5. Hei

  helt ening med deg. Jeg så heller ikke drikkestasjon( 2,5km) og gadd ikke å svinge inn til venstre ved 7,5. Solbærtoddy gikk rett i søppeln og vannet fant jeg aldri. Du løp foran meg de siste kilometerne:) Og disse jentene som nærmere holder seg i hånda...irriterend. Bra innstas

  SvarSlett
 6. Jeg hadde tenkt å filme starten på Aker Brygge, men så så jeg plutselig at deltagerne begynte å GÅ. Filmet derfor dette, men ble frustrert over at arrangøren ikke hadde opplyst at starten var 400m lenger framme. Det er etter min mening tull og bare skaper forvirring. Starten er der hvor startseilet er satt opp, og skal man gjøre løypa kortere, må man gjøre det andre steder enn å flytte startområdet.

  Jeg stusset også litt over hvorfor ikke arrangøren hadde skilt 5- og 10-kilometeren bedre. Syntes synd på de første 10-km-løperne som møtte folkehavet av 5km-løpere ved avkjørselen til Bygdøy. Det var HELT fullt i bredden, så det må ha blitt mye sikksakløping. Jeg burde tatt bilder av dette, men jeg var for opptatt med å se etter deltagerne på tieren. Kan ikke noen skrive til arrangøren (Bislettalliansen) at 5-kilometeren bør avvikles minst en time før 10 km-løpet? Det ville løst endel av kaoset i løypa de siste 2.5 km. Det holder dessverre ikke at det kun nevnes i diverse blogginnlegg.

  De beste bildene og etterhvert "startvideoen" blir forresten fortløpende lagt ut på http://www.stiansmollerfoto.no/kk-mila2012/ Ta en kikk - kanskje du ser deg selv?

  SvarSlett
 7. Takk, takk, jeg er fornøyd med innsatsen tross dårlig start :)

  Og det er jo tydelig at mange opplevde løpet like rotete som meg. Skuffende fra seriøse aktører. Vi får bare trø til når neste anledning byr seg - håper jeg ser mange av dere neste lørdag!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar