Oslos Bratteste - jevnt og treigt

Puh, årets verste "løp" er unnagjort - nei forresten, nestverste. Vassfjellet Rundt var verre faktisk, mye verre. Heldigvis har jeg elendig hukommelse, så jeg melder meg selvfølgelig på neste år også.

Hadde kjempefin oppvarming til løpet (det er dessverre sjeldent jeg kan skryte på meg). Løp sammen med Maria inn fra Bogstad Camping, og derfra var det ca 4.5 km - flatt. 25 min rolig og fint pratetempo, perfekt oppvarming. Vi var ved start ca 20 min før vi skulle løpe, akkurat passe med tid:-) Jeg var så heldig å få startnummer og pose utdelt de av snille Regis som hadde hentet for meg.

Kl tolv presis sendte de første felt av gårde. Jeg digger Oslos Bratteste - det er så bra organisert. På alle måter. Bagasjen blir fraktet opp i poser med ulik farge og de har delt opp starten i flere felt, med god tidsmargin mellom hvert felt. Hurra for det! Og, det er så sjeldent vi jentene får lov til å løpe alene og ikke bare forsvinne i de store mannsfeltene - skjønt alene og alene, det var bra med jenter i startfeltet, så ikke akkurat god plass da. Men, her er løypa brei og vond, så knuffing opplever ikke jeg i alle fall.

Løpet har på de fire årene det har blitt arrangert økt kraftig i antall deltakere, da jeg deltok i 2009 var jeg inne på en tolvte plass i klassen, og hadde bare et fåtall bak meg.  På de fire årene har jeg holdt meg ganske stabilt på plassering, men antall deltakere i mål bak meg har økt jevnt og trutt. I år ble det ca 50 bak.Det er en tøff løype dette, og jeg syns spesielt de første 12-15 minuttene er grusomme. Rett opp, gjørme, store steiner og vanskelig å få til noe som ligner på rytme. Men, når disse første 13-1400 meterne er unnagjort går ting litt bedre, i alle fall for meg. Det blir litt nedover, og litt flatt - man kan kjøre på litt tempo og ikke minst løping - før de aller siste bakkene suger ut all kraft fra beina dine. Jeg sjekket mellomtidene mine, og jeg begynte ved første måling på en 30. plass i klassen, deretter løp jeg meg opp til en 22. plass det neste kvarteret - så var jeg ganske stabil på 21-20 til mål. 
Foto: Oslos Bratteste 

I den siste bakken opp til mål ser jeg plutselig at Maria ligger der foran - og jeg jo bare prøve å ta henne igjen. Uheldigvis for meg har jeg flere som heier på meg, så hun hører hva som er i ferd med å skje - så jeg greier det akkurat ikke. Men - jeg tok innpå et halvt minutt på henne fra første mellomtid til i mål - og det meste tok jeg etter siste målepunkt før mål. Så, det er jo den første, lange bakken jeg har noe å jobbe med, åpenbart.


Foto: Astrid Nome


Så nær - så nær, men akk så fjærn! (video)

Litt oppgitt da jeg etter mål skjønner at jeg for fjerde gang har fått en sluttid på 27 minutter. Er det da ikke mulig å forbedre seg noe i dette løpet?? Jeg trener jo tross alt utrolig mye i bratte bakker som denne. Fast, en gang i året jo! 

2009: 27:09 (respekt for bakkene - les: feig)
2010: 27:23 (gravid)
2011: 27:33 (ammende og for feit)
2012: 27:20 (bare feit)

Men, så leser jeg på facebook og blogger fra andre deltakere at løypa var mye verre i år - at tiden derfor er dårligere i år. For å være ærlig så tenkte jeg ikke så mye over det da jeg "løp". Det var gjørmete ja, men dette er Oslos Bratteste. Jeg får ikke løpt særlig mye her uansett. De utgamle, stive o-skoene sitter ganske bra på underlaget, jeg kunne beine bra på nedover i det fine partiet. Og Vassfjellet Rundt 2012 har liksom satt standarden for meg hva angår gjørme.  Meeeen, hey - jeg godtar det. Og barberer villig vekk 1 minutt fra denne tiden. Yes - så ble jeg fornøyd!Lue nr tre - syns kanskje de to forrige var finere - men hvem bryr seg?


I morgen skal jeg kose meg med noen lette kilometer på flat asfalt og med disse nye, lilla SuperNovaene! Gleder meg:-)
Etter løpet sender arrangør ut bilder av deltaker - som man kan laste ned gratis. Hvilke andre løpsarr gjør sånt??

Kommentarer

 1. Haha, skyld på heierne, liksom!

  Fin luesamling :)

  SvarSlett
 2. Skal ikke heie på seg neste år, Siri; sorry!!!!

  SvarSlett
 3. Ja, det var litt dårlig gjort - men det var ikke vondt ment!! :-)
  Syns det var veldig stas med heierne altså... prøver bare være morsom, lizzm ;-)

  SvarSlett
 4. Crazy people, løpe i bakker og gjøremhull som jeg får frustrasjonstårer i øynene bare av å tenke på, og smile samtidig, bare for å vinne luer jeg aldri har sett noen av dere løpe med (på blogg vel og merke -).
  Crazy people. (hilsen in-awe-inga)

  SvarSlett
  Svar
  1. Helt enig!
   Men, som alle jo vet; de gærne har det godt. Hilsen prima vera

   Slett

Legg inn en kommentar