Løpsrapport: Sørkedalsløpet

Tirsdag var det duket for mitt aller første terrengløp. 

Sørkedalsløpet er et flott løp, både hva gjelder løype og ogranisering. Man kan velge mellom ca 11 km (egentlig er vel distansen nærmere 10,5) og 3 km. Jeg valgte 11 km.

Til tross for dobbelt så mange deltakere i år som i fjor (over 1000 personer!) gikk arrangement som smurt. Været kunne man heller ikke klage på. 

Da startkula gikk (det ble brukt en liten kanon for å starte hver enkelt startpulje!), var det en liten runde på grusbanen før man fikk en gjørmete motbakke. Ellers var løypen veldig variert, men litt grusvei, små stier og gress. Et av løypens mer krevende partier kom etter 8 km, en gjørmete sti i skogen med stigning. Her måtte flere, inkludert undertegnede, senke tempoet til gange. 

Etter målgang ble det servering av både elgsuppe, pølser og boller. Baker Hansen delte til og med ut "goodiebags" med kanelbollen og grovt speltbrød. En perfekt kveldsmat på sofaen etter jeg hadde kommet hjem å fått en god dusj. 
Marianne og jeg nyter litt sol før start.
Jeg traff Marianne fra Treningscamp både før og etter løpet. Hun gjennomførte i dag løpet for tredje år på rad, og passende nok ble det også premiering på henne i år. Velfortjent! Hun kunne også røpe at løypen var vsentlig mer gjørmete i fjor.

Skitne og slitne bein etter fullført løp
For min egen del gikk det ganske mye tyngre. En kombinasjon av manglende trening på løping i ulendt terreng, og dårlig planlagt spising i forkant gjorde opplevelsen litt tyngre enn nødvendig. Tiden har allerede gått i glemmeboka, så nå sitter jeg igjen med en overraskende positiv opplevelse. Mestringsfølelsen var stor når man hopper over gjørme og røtter, man må ha et helt annet fokus enn på flate asfaltløp. Terrengløping gav klart mersmak. Sørkedalsløpet vil nok stå på neste års løpsplan. 

Litt småting tar jeg med meg til fremtidige terrengløp: 
1) husk å knytt skoene godt! Du får virkelig sjekket om de sitter godt fast når du tråkker i gjørma. 
 2) det kan være lurt med solbriller, vanskelig å ha kontroll på underlaget med sterk motlys 
 3) bare hopp i det! Du blir skitten og gjørmete uansett, så ikke bruk unødige krefter og tid på å forsøke å løpe rundt hele tiden. 

Nå er Birken neste...Kommentarer

  1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett

Legg inn en kommentar