Høst og varmere klær

Vi er kommet halvveis i september og høstlufta har definitivt kommet. Plutselig er det mørkt like over kl åtte på kvelden, og t-skjorte er ikke lenger like naturlig førstevalg, med mindre man trener midt på dagen.

Det er altså på tide å finne fram både løpehansker, pannebånd, refleksvest, lykt og ikke minst superundertøyet. Dette tøyet som ikke bare ER supert, men som også heter super. Det har ingenting med selve supermann å gjøre, ei heller romantisk undertøy. Dette er tøy som du har underst (også kalt lag 1 på fagspråket) - og som er supert!

Typisk passende antrekk nå før vinterkulda setter inn kan være tynn supertrøye med lange ermer, enten i ull eller i teknisk materiale. Man kan ha en vanlig teknisk kortermet trøye utenpå, eller en vest - vest er etter min mening optimalt nå på høsten. Holder kjernen varm, men får litt lufting. Men, en kan også løpe med disse genserne som de er uten noe mer utenpå, det fins utall varianter og farger å velge blant, du finner helt sikker ten du liker. Anbefaler de med tommelhull slik at du får dradd den ordentlig ned over knokene:-) Høy hals er også fint, men sjekk at den er løs nok eller har glidelås i halsen. Det gjør den mer fleksibel. 

Etter hvert som det blir kaldere utover blir ulla mer enerådende, men la oss håpe det er ennå en drøy måned til!


Icebreaker - fås kjøpt bl.a på Løplabbet

Skal du løpe Oslo Maraton og/eller Oslos Bratteste de kommende ukene kan du trolig la super være super, og velge knekort eller kortere shorts og en kortermet trøye. Dette fordi det både er varmere midt på dagen når disse løpene går og fordi du normalt sett holder en høyere temperatur selv under konkurranse i forhold til hva du gjør på trening. Jeg ville ikke vært så redd for å løpe med singlet - og har forsåvidt gjort det til uti oktober hvis været er godt. På konkurranser er det aller viktigste at du får på deg noe tørt umiddelbart etterpå - sats gjerne på ull eller noe fleece - på Tryvann kan det være surt!
Dette er fra Oslo Maraton 2010 - ikke kald før etter målstreken! (Foto: Randi H G)Håper vi ses på onsdag i parken - og/eller på lørdag i Oslos gater. Jeg skal ut på halvmaraton, min første siden siste graviditet. Er spent på hvordan det går! Hva med deg?
PS! Tre spreke løp til Tryvann på bakkemandagen ... det går nok mot slutten for bakkesesongen dessverre, pga lysforholdene. Prøver å kjøre tilbudet ut september! (Så får vi komme opp med noe NYTT)

Kommentarer

 1. Gode tips til bekledning, kjenner at det begynner å bli kjølig på løpeturene nå!

  Til helgen er det maraton som gjelder - tid for debut!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det blir veldig spennende Caspar - tvi tvi!

   Slett
 2. Takk for de gode tipsene! :)
  Kanskje du kan anbefale noen regnjakker også?

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg løper ikke med regnjakker, uansett hvor mye det regner. Mitt beste tips ved regnvær er å løpe med så lette jakker som mulig, fordi de blir mindre regntunge og tørker raskt om det skulle bli oppholds. Dersom det ikke er særlig kaldt løper jeg gjerne også med kun tenkisk trøye, kort eller langermet.

   Det fins utallige jakker - og de aller tynneste er virkelig tynne. Super eller ull under en slik, er mitt beste "våpen" ved regn.

   Se f.eks denne vindjakken fra adidas: http://www.gmax.no/produkt/226300(BC_2)/adidas-rsp-ds-wind-jacket/

   Slett

Legg inn en kommentar