Glede seg, uroe seg, glede seg

Startnummer er ikke hentet ennå, satser på at det lar seg gjøre samtidig med Barneløpet og påmelding der i morgen tidlig.  Startlappen er uansett printet ut og klar, det gjenstår bare å få den med seg:-)

I morgen løper jeg min første halvmaratonkonkurranse på ca to år.  Persen min som stammer fra 2010 er på 1:39 ett eller annet. Jeg tror den står veldig trygt, jeg håper å kunne komme litt nærmere den i mitt neste halvmaraton om en måned i London: Run to the beat! Målet på denne første comeback-halve er 1:45, helst under. Men, det er flere usikkerhetsmoment i forhold til den målsetningen i morgen:

  • Helsa - Jeg har vært syk denne uken og har ikke løpt en eneste meter siden lørdag. Jeg er forsåvidt ikke så bekymret for at jeg mangler den siste ukas trening, men mer for om kroppen er frisk nok til 21 km.
  • Folkemengden - Store løp er gøy, men det er også en utfordring å få løpt i sin egen rytme. Sist gang jeg løp halv i Oslo var i 2009, og da brukte jeg den første mila på å komme meg fram og få nok plass til å løpe "fritt". Jeg har blitt plassert i startpulje 3, dette er antakelig fordi jeg ikke har halvmaratontid i 2011(?) - diskrimering av fødende folk! Jeg kommer ikke til å starte i den pulja...
  • Energinivå - Med sykdom de siste dagene har jeg fått i meg lite lite næring denne uken. Er veldig glad det ikke er maraton jeg skal begi meg utpå, men halv kan være langt nok med for lit energi det også.
  • Farten - Jeg tenker prøve meg på 5:00 tempo fra start. Har ikke peiling på om det er mulig både pga folkemengden og egen kapasitet.
  • Treningsgrunnlag - Dette er kanskje det jeg er minst usikker på tross alt, men jeg har ikke hatt mange nok langturer etter min smak. Hadde veldig bra grunnlag i april, men nå i høst har det blitt mer fart og kortere distanser. 


Jeg tror jeg uansett gleder meg... og om det går skikkelig skeis på løpet er det alltids hyggelig lag etterpå med middag sammen med dere andre Campere. Det er jeg ikke det minste usikker på!

Været er jeg heller ikke bekymret for. Syns dette ser temmelig optimalt ut!

 

Kommentarer