Drammen halvmaraton - enda et "Jaaaa!"

Jeg skulle egentlig ikke løpe i dag. Når jeg likevel gjorde det, kan jeg takke Treningscamp sin Facebook side, og den hyggelig praksisen med å dele løpeplaner og tilby biltransport. Lise Marit fristet med løp og Unni Bente kunne tilby skyss - slikt tilbud kan man vanskelig takke ja til. Når hjemmesiden kunne reklamere om at den raskeste maratontiden på norsk jord var satt i nettopp Drammen, ja da var jeg solgt. 

Løypen var veldig fin og flat. Kun få stigninger, stort sett tilknyttet broer eller undergrunner. Og da vet man jo at det kommer en nedoverbakke rett kort tid etterpå. Verst var vel opp på bybrua rundt km 19, den bakken var seig. Det er da jeg er takknemlig for bakkemandagene jeg har gjennomført! 

Løpet mitt kan beskrives slik:
God start, med fin flyt, men et tempo som var litt for høyt (heller 10 km tempo enn halvmaraton). Jeg valgte likevel å nyte det de ca 8 km det varte. Deretter måtte jeg justere ned tempoet litt. 

Jeg hadde ikke en klar rygg å henge meg på, men hadde et par stykk jeg fulgte store deler av løpet, med hyppig veksling på hvem som lå foran. Tror ikke bare det var jeg som løp litt ujevnt,

Etter 18 km fikk jeg satt opp farten litt igjen, og innså at det tidsmålet fortsatt var i sjiktet. Dette gav ny giv, og når en av løypevaktene ropte ut tiden og "Dette greier dere!" etter jeg rundet 20 km merket var det bare å presse på. Takk til deg, kjære løypevakt! 

Da jeg krysset mållinjen opplevde jeg for første gang å få navnet mitt ropt opp, det var ikke å forakte det heller. I tillegg fikk jeg kuttet flere minutter av tidligere PR - endelig under 1:50! Og dette på dagen jeg egentlig ikke skulle ha løpt.

Flott var det å kunne dele gleden med Lise Marit, som også løp et fantastisk løp (og som jeg leser hadde veldig mange av de samme opplevelsene som meg). Hun forsvant fra meg tidlig i løpet, men jeg fikk sett henne på den siste kilometeren, da så hun veldig fokusert ut.

I tillegg til Lise Marit var også Vemund på plass i TC-bunad. Til tross for at løpet for ham også var en oppkjøring til Oslo maraton, leverte han et kjempeløp! 

Nå blir det spennende å se hvordan det går med resten av løpene denne måneden, Birken neste helg og deretter Landsbyløpet (halvmaraton) i Randeberg helgen etter. Da planlegger jeg å løpe med "Treningscamp" på brystet! 

Kommentarer