Birken - alt ved det gamle men likevel nytt

Birkebeinerløpet 2012 ble en positiv opplevelse - for det aller meste. Jeg deltok for tredje gang, og hvert av disse årene har arrangøren budt på en ny løypetrasé! Det vil si, den jeg løp i 2010 var den "gode gamle" traseen, som i fjor måtte legges om i siste liten på grunn av alt regnet som hadde falt før løpet. Omlegging til helt ny trasé i år er forhåpentligvis mer permanent - den falt i alle fall i smak hos meg, og hos veldig mange andre skal man tro responsen i etterkant.
Med start på Birkebeineren Skistadion mot tidligere Sjusjøen, er løypeprofilen blitt helt annerledes. De første ca åtte km er de mest krevende, og de heteste tipsene i forkant gikk på å ta det med ro første halvdel av løpet, for å spare på kreftene.

Og det gjorde i alle fall jeg. Jeg startet rolig ut, nøt turen - og fortsatte i grunnen sånn hele veien ;-) Jeg trives egentlig kjempegodt i litt kuperte terrengløyper, men har i år slitt veldig med at synet ikke funker helt i slike omgivelser... Rennende øyne og trøbbel med dybdesynet, i kombinasjon med vanskelige lysforhold med innimellom skarpt motlys, bidro dessverre til at farten ble en helt annen enn den kunne ha vært... Og nei, solbriller er heller ikke løsningen. Så jeg får heller satse på flatere terreng heretter!

Det hjalp heller ikke med en stiv korsrygg, som forplantet seg i hele løpssteget. Så da jeg kom ned mot målområdet, følte jeg at jeg endelig kunne få tatt ut litt krefter, og seilte inn med en real spurt de siste meterne! Det vil si i den grad det er mulig å spurte med 21 terrengkilometer i beina - haha :-)

Dette er det eneste bildet jeg fikk med fra Lillehammer - sorry Siri ;-) Men til gjengeld er det jo veldig fint da! Christopher og Maria var fornøyde med innsatsen - med god grunn!!
Til tross for disse småplagene ble dagen som sådan altså en god opplevelse! I motsetning til KK-mila er arrangørene av Birken proffe, og alt går på skinner, effektivt og greit. Flott løype, fin flyt i logistikken både før og etter løpet, et fantastisk vær og en hel masse campere i aksjon - kan det vel bli stort bedre?
Nå er det bare å lade opp til neste lørdag! Og akkurat i dag har oppladinga form av hvile og god mat :)

Kommentarer

 1. Bra levert!! ;-) Jeg sliter med "tåkesyn" når eg løper fort i terrenget.... aner ikke hva det kommer av men eg husker at det var guffent å trøkke på i utforbakkene på slutten av Birken i fjor blant annet. Føles som jeg er en søsyk alke uten retningsans og med fare for å svime av. Kanske det er alderen (hahahaha) ;-) Nei, det var bra levert Marianne!!

  SvarSlett
 2. Kjempebra som vanlig, Marianne :)

  SvarSlett
 3. Kjipt med syntrøbbel, man tenker liksom at det er beina som erdet viktigste. Men løpe i terrenget er jo ille nok med godt syn. Ære være blinde og svakssynte som løper - kan ikke være enkelt å lange ut på asfalt heller når man ikke har godt syn eller er total blind.
  Jeg brukte bare lånebilder selv i går jeg:-)
  Godt jobba uanset Marianne, og du trenger ikke beklage manglende bilder da...

  SvarSlett

Legg inn en kommentar