Litt regn stopper ikke oss!

Det så mildt sagt ikke veldig lovende ut da jeg våknet i morges og regnet stod som en vegg utenfor vinduet. For et maratonvær! Og hva skal man ha på seg i et sånt vær? Vurderte paraply en stund men slo det fra meg. Kunne lett sett ut som Bestemor Skogmus i Hakkebakkeskogen da. Og hun blir jo løfta opp av vinden og flyr av gårde - det kunne bli tatt som juks og jeg ville blitt diska...

Men innen klokka var blitt 11 og starten skulle gå, hadde mirakuløst nok regnet stoppet. Ikke bare det - det var antydning til blå himmel og sol! Og det ble faktisk bare noen byger underveis - hvem skulle vel trodd det? Det var selvsagt litt sølete i dag, og den korte snutten med skogssti var bare gjørme og tok tid å forsere. Når man attpåtil måtte forsere en hel flokk med damer til hest, som hadde funnet det for godt å ta seg en tur akkurat på den stien akkurat i dag, trakk nok den biten mye tid. 

Vemund perset med tiden 3.16.11. Gratulerer!
Foto: Kjell Vigestad, kondis.no
Men det kunne altså vært mye verre. På mange måter. Sammenliknet med i fjor, da de siste fem kilometerne var rene marerittet og jeg var nærmest bevisstløs ved målpassering, holdt jeg koken hele veien og følte meg egentlig ganske pigg i dag. Hadde det ikke vært for at lår og hofter ble stiv stokk stive etter ca halvveis, hadde det nesten gått som en lek. Men noe skal det jo være, og denne gangen var det bena. Har aldri før stivnet så til de grader i muskulaturen!! Da ble det vanskelig å få opp farta noe særlig etter hvert, til og med i nedoverbakkene. Men det gikk i det minste framover :-) Så totalt sett var nok opplevelsen mer positiv enn sist.

Jeg perset ikke, men  jeg deltok! Foto: Kjell Vigestad, kondis.no
Og da Hemings stemme buldret gjennom skogen skjønte vi at enden var nær :) Det er en utrolig god følelse da, å vite at det bare er en skarve kilometer igjen før målet er nådd!

Nordmarka Skogsmaraton er et kjempeflott løpsarrangement. Super service på drikke- og matstasjoner og alle funksjonærene er så hyggelige! Og selve løypa og de flotte omgivelsene - vel verdt litt strev for å oppleve :) Kjempegøy også at vi var så mange campere i dag: Vemund, Fredrik, Kåre, Astrid, Siw-Mette, Thomas og meg! Strålende maratondebut for Fredrik og Siw-Mette, og super pers på Vemund!

MEN: Det er utrolig deilig å være ferdig!! En lang dusj og litt god mat, og kjenne på den gode følelsen av å ha gjennomført... Vakkert :-)

Kommentarer

 1. Dere er noen skikkelig tøffinger!

  Savner bilder - ingen dere kan stjæle?? :-)

  SvarSlett
 2. Vi får se når kondisreportasjen kommer - ble nok dårlig med egeninnsats på fotograferingsfronten i dag dessverre

  SvarSlett
 3. Når skal du begynne å løpe med kamera i panna marianne! ;-)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar