Leap meg her og leap meg der

I kveld var det dekket til langbord i Nydalen - et nytt løpskonsept skulle blåses i gang. Løp + Musikkens dag skulle bli en løpsfest. LEAP OSLO.


Vi syns vel kanskje det var et stykke frem dit. 


Det var bra med liv i start- og målområdet, men så ble det temmelig stille og glissent nedover mot byen. Løypevakter som hade nok med seg selv, tyggisen og mobiltelefonen sin. OK, det er egentlig urettferdig å skrive det, fordi de fleste var "med". 

Musikken og folkelivet glimret sterkt med sitt fravær. Jeg hørte litt musikk nede på Kuba. Publikum er som vanlig helt bortreist, det kan vi ikke ta arrangøren for. Synd de ikke greier å skape mer blest hos media i forkant slik at folk vet det skjer noe. 

Løypa: Jeeeeez, den er et kapittel for seg! Å starte på Nydalen for å løpe ned til løkka, og så opp igjen. Vel, det lukter ikke akkurat negativ splitt av sånt. Når de så i tillegg velger seg ut Akerselva på hjemvei, vel da må det jo bare gå galt. Problemet var ikke surrende folk på gåtur, slik det kan være en søndag formiddag der når alle skal på tur til Maridalsvannet. 


Jeg skjønte hvor det bar da vi løp under broa ved Sannergata. Den bakken som kommer der opp til Hønse-Lovisas Hus har jeg brukt til bakkedrag. Et perfekt sted å dø flere ganger på rad etter hverandre. Til alt annet er den bakken bare grusom og ubrukelig. Hvem pokker kasta inn den fantastiske ideen om å ha den bakken som start på den siste fjerdedelen av løypa? Skulle ikke dette være et lavterskeltilbud, et tilbud til folk som normalt ikke deltar i løp. HVA I HEITESTE TENKER MAN MED?  Til alt overmål hadde Kondis´utsendte, bursdagsbarnet Oddvar, satt seg godt til rette med linsa klar 10 meter opp i bakken. "Kom igjen Siri. Heia Treningscamp". Man kan jo for f. ikke gå heller da.

Pluss for:
 • Adidas stand med mulighet for å teste ulike skomodeller
 • Tilstrekkelig med blå sanitærbåser også kalt doer
 •  Tilstrekkelig med drikke på drikkestasjon halvveis og ved mål
 • Godt egnet område for start og mål, stort nok og åpent og oversiktlig. 
 • Flott løpevær, bra bestilling!
 • Bra tidspunkt på dagen, lørdag kveld er "nyskapende"

Trekk for:
 • Løypevalg
 • Ingen musikk eller folkeliv (konseptet musikk & løp virket fraværende)
 • Ingen startlister på forhånd
 • Dårlig nettside - vanskelig å finne detaljert informasjon på forhånd
 • Link til resultater mangler på nettsiden også

Dette KAN bli bra det, men løypevalget må seriøst revurderes og samarbeidet med musikkens dag må opp fra krabbenivå.


I tillegg må jeg personlig trekke mye på egen helse. Er småtungt å løpe med Bonnie Tyler røst og slimete luftveier herfra til månen. Men, det tar jeg på egen kappe!


Girlsa, slitne men smilende.
Camperne i kveld var: pollenallergiske Lise Marit, alltid blide Caspar, super Kåre, løpeguri Astrid og sjuke Siri. Ha en fortreffelig aften folkens - helst med mye god vin!


  
PS! Det blir bakker på mandag, skikkelige bakker. Ingen musikk, bare dine egne hamrende hjerteslag!

Kommentarer

 1. Siden løypa gikk i nabolaget tok jeg meg en tur ut for å heie. Følte meg ganske ensom med den ideen.
  Stusset litt på løypevakten som satt på fortauskanten i mobilen og planla kveldens fest mens løpere spratt mellom bilene som ville krysse løypa. Jaja, fokuset hos Justin Bieber-fjortiser er rimelig målrettet. Det skal de ha.

  SvarSlett
 2. Du var ensom Jan Sverre - men dessto større pris satte vi på deg:-) Takk!!

  SvarSlett
 3. Farsk etter Stockholm maraton. Når jeg leser dette så mener jeg at vi har mye å lære av Svenskene her( ikke at jeg er noe fan av Svensker) i Stockholm være var helt elendig regn, vind og bare 4 grader likevel publikum og underholdning langs løypa og ikke en gang fikk jeg vann fra en funksjonær uten å høre " bra jobba, dra på!" de følte med de var der med strakte armer og bredsmil rundt munnen. Jeg må si jeg følte meg litt som en helt. Det er kanskje fordi jeg ikke er vant med det

  SvarSlett
 4. Jeg løp Stockholm for to år siden, og svenskene er milevis over oss hva angår liv langs løypa. Jeg vet ikke hvordan de får det til!

  Hvordan gikk det med deg? Er du fornøyd?

  SvarSlett
 5. Kan ikke si annet enn at jeg ikke er overrasket..... og jeg liker at det kommer konstruktiv tilbakemeldinger som dette til oss potensielle fremtidige deltakere; burde kanskje sende en kopi til arrangøren også ;-)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar