Iformløpet 2012

Ett år er gått siden jeg løp mitt første løp etter fødsel nummer to.  Ett år med ganske bra trening, ganske lite søvn og ganske mye jobbing både på jobb og ellers. Utgangspunktet for årets løp var langt bedre en fjorårets, og selv om jeg nå i år hadde langt mer kontroll på om jeg kunne stå distansen ut var jeg stadig usikker på formen. I fjor løp jeg visst på ca 23:50 - i år ble det 22:44. 


Camperne i aksjon i dag var: Maria, Carina og meg. Men møtte på flere løpebloggere som f.eks Tone, Ania og Janicke!


Jeg løp ikke en meter til oppvarming, stilte meg bare rett i startfeltet etter at mannen overtok begge ungene. Jeg rakk en tur innom de blå boksene, ingen kø(!) - dameløp er genialt. Alle damene er jo med på aerobic eller zumba oppvarming. Digg.


Løypa tror jeg var uendret, så den er for kort i år også. Det gjør ikke så mye, jeg er ikke sååå seriøs. Jeg er faktisk ikke seriøs i det hele tatt. Bildebevis!
Dette er startfeltet på 5 km. Jeg stod langt framme i fjor, og syns første rekke var passende i år. Fot: i form.nu

Siste svingen inn mot mål

Her prøvde jeg å få med meg guttungen, men han hadde nok fått streng beskjed av pappan om å ikke løpe etter mamma etter at han prøvde på det i Holmenkollstafetten (1 km fra vekslingen...) Tilslutt skjønte han da endelig at han faktisk fikk lov til å løpe, og han kom løpende med et bredt glis:-) Men, jeg ga opp å vente på han - han fant veien til mål alene. og, det gjorde jeg også - med strake armer.Jublende målgang - skulle tru jeg vant hele greia. foto: iform.nu

Jeg vant ikke hele greia. Men, jeg kom inn på en pen og respektabel sjuendeplass! Det jeg vant (/fant) var en slags løpsfølelse. Nå har jeg løpt i feil gir og med håndbremsen trøkt helt i bånn siden midten av mai. Det har bare vært for mye, for mye av alt. Kroppen gjorde som alle de andre i mai/juni - streiket. Jeg gikk i forhandlinger og gikk sågar til det skritt å kjøre lock out, men ingenting hjalp.

Det eneste som nok har hjulpet nå er uendelig mye søvn. Vel, ikke uendelig da. Men, uendelig i skalaen småbarnsliv. Det føltes mye bedre i dag, det er nok fortsatt et stykke igjen til håndbremsen slipper taket - men dette var positivt. Jeg la ned mye innsats på løpefronten i april og halve mai, før streiken kom. Jeg antar jeg skal få betalt for det en gang, når jeg bare kommer på rett kjøl igjen. Jeg tror jeg ville løpt ned mot 22 blank uten dette tullet, men det er jo fint å ha noe å gå på også - eller hva?


Pluss
 • Flyt og endelig litt løpsfølelse!
 • Ingen dokø 5-10 min før start(!)
 • Ingen trengsel for å komme seg først i startfeltet
 • Sofienbergparken er godt egnet som start og målområde (har fin lekeplass for ungene!)
 • Lett å få seg en matbit raskt etter løpet. Det ble mucho mas på oss:-)
 • Perfekt værbestilling. 15 grader og overskyet
 • Fin sløyfe for 5 km, mye svinger men man får en fin sightseeing på løkka
 • Dameløp er kult, man kommer langt opp på lista
 • Innholdsrik goodiebag

Minus
 • Dårlig/manglende kilometermarkeringer
 • Litt kjipt at vi løp inn i tikilometerkløypa ca 2 km før mål, her mistet jeg helt oversikt over konkurrentene mine.
 • Tullete med målseil over matte 1, når tiden ble stoppet først på matte to... 
 • Tikilometerløypa var visst hard med mye bakker
 • Lite entusiasme å spore utenfor parken. Arrangør har litt å jobbe med synligheten (som andre løpsarrangører i hovedstaden. Spørs om det lureste er å leie inn svensker med erfaring fra Stockholm maraton heiing)


Happy - håper på mer happyløping framover!

 

Kommentarer

 1. Grattis - med goodiebag og løpsfølelse. Hvis det er tutu som trengs for å komme dit, skal jeg skaffe meg en selv.
  Synd at løypa ikke var nøyaktig iår heller, men siden jeg ikke løp selv gjør det jo egentlig ikke noe.
  Likte jo løpet ifjor, (minus distanse og bagasjeproblemer).

  Var det ny 10km løype?

  SvarSlett
 2. Jepp, 10 km sløyfa var ny. De løp lenger enn langt oppover mot Torshov. Ikke at jeg løp den, men såkalte sikre kilder:-)

  Alle må ha sånn tyllskjørt spør du meg. Men, det er det jo ingen som gjør! furten

  SvarSlett
 3. Grattis med bra resultat og bra plassering. :o)

  10 km var blitt et motbakkeløp. Vi var jo jammen langt opp på Sinsen!

  Og jeg stoppa jammen på matte 1. Og gikk over matte 2. Dærsken, kanskje jeg tapte et helt sekund! :oP Men fy flate for et irriterende sekund det hadde vært om man da hadde blitt vippet over til neste minutt, hehe.

  Heldigvis hadde de lært av fjorårets dotabbe. Klok av skade sørget jeg for å svippe innom et sted på veien så slapp jeg dokø i parken. Etter målgang så jeg jo det var satt ut mange doer. Det var bra!

  SvarSlett
 4. Herlig lesning! Gratulerer! :)

  SvarSlett
 5. Gratulerer Siri!
  Det var dokøer før 10km start , veeeldig lange faktisk, slik at jeg måtte finne et alternative do. Og 10km løypa var gansake bakkete faktisk over 130m opp første 5 km heldigvis ned de 5 siste km. Synes også det er morsomt med slike små, dameløp. Jeg fikk faktisk plass 28 og det kommer nok å bli min beste plassering i alle slags løp ever!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar