Tid for konkurranse!

Denne uka prøvde vi oss med årets første styrketreningsøkt i parken. Jeg har ikke oppdatert programmet, og siden i fjor har vi kjørt push ups, planken (både den for de rette magemusklene og den som tyner sideflesket), båten og dips. Målet er å trene armer, mage og rygg, siden beina får seg en god økt med intervallene.

Men jeg må gjøre noe med programmet! Kjedelig for dere å trene det samme hele tiden. Og jeg er sikker på at dere har mange gode tips. Derfor blir det konkurranse: Skriv forslag til øvelser her i kommentarfeltet. Én øvelse per kommentar. Husk at det må være styrke- eller balanseøvelser vi kan gjøre ute. Det MÅ ikke være for overkroppen altså, rumpe og ankler og andre vesentlige kroppsdeler kan også trenes sterkere ;-) (Men husk at vi alle er stinne i beina etter de knallharde intervallene...)

På tirsdag kårer jeg en vinner som får premien sin i parken neste onsdag. Jeg har blant annet et fint Adidas-sett med kort tights og t-skjorte, samt boka «Født til å løpe». Siri har enda mer gøy i sin premiehaug, så vi finner helt sikkert noe vinneren kan like. 
Noen av premiene. Men Dale Cooper-plakaten min får du aldri!


Lykke til!


 

Kommentarer

 1. Jeg trener en ganske vond mageøvelse hjemme. Konseptet er omvendte sit-ups. Du går raskt helt opp med hode mot knærne som er 90grader bøyde og går ned igjen så sakte du orker. Bruker å kjøre sett på 3x12. Den er veldig enkel men som sagt den tar hardt i magemusklene.

  SvarSlett
 2. En muskelgruppe som ofte blir oversett i styrketrening uten apparater og vekter er skulder og øvre rygg. En effektiv øvelse ute i det fri er "makkerroing". En person står med brede bein, med den andre personen liggende på rygg mellom beina. De to holder hverandre i hendene, mens den som ligger løfter seg opp og ned med armene, lik en robevegelse. Utfør f.eks 3x10 repetisjoner, den som står har pause. Øvelsen trener til en hviss grad kjernemuskelene også, da en må jobbe for å holde en strak kropp.

  SvarSlett
 3. Push-up, dips, sit-ups: alt dette er øvelser du kan gjøre alene hjemme.

  Trener man i gruppe bør man utnytte muligheten til å kjøre øvelser som krever at man er to; derfor foreslår jeg øvelsen som vises 2min ut i denne videoen. Stå i trillebår, la den andre holde benene og slipp det ene benet annen hver gang. Fremmer stabilitet og styrke! Dessuten er det allergivennlig trening for mage/rygg siden man slipper å ligge med nesa nedi gresset og gnu ;-) http://www.youtube.com/watch?v=yHwm2O8pgDs

  SvarSlett
 4. En bra øvelse er å stå i utgangsstilling for push-ups, også løfter man diagonalt arm og ben. Uten å bevege hofta så mye hit og dit. Bra for rygg, kjernen og skuldre! En fin øvelse synes jeg. Elisabeth:)

  SvarSlett
 5. Løpere har en tendens til å få skader i hamstring. Dette fordi den blir for svak sammenlignet med forsiden på lår.En god øvelse som kan forebygge dette er Nordic Hamstring. øvelsen gjøres to og to og belastninger er enkel å individualisere. gode demoer finnes på youtube.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar