Drømmepåske og drømmen om Drammen

Mange stikker eller ut av landet i påska, selv holder jeg meg gjerne i Oslo da. Det er stille og rolig her, biltrafikken kommer ned til et ok nivå og alle helligdagene gjør hele byen søvnig. Det er perfekt for en aktiv byferie! Planene var at vi skulle finne på litt med storebror i basseng og andre barnevennlige aktiviteter, men det har kanskje ikke blitt det helt store å skrive hjem om. En sykkeltur, en båtur og en bytur. Jaja, ikke så helgærnt. Meg derimot, har funnet tid til opptil flere treningsturer! Litt etterlengtet treningsmengde med andre ord:-) Her kommer noen ord om min private påsketreningsleir.

Det begynte fint med en tomilstur Skøyen-Sandvika-Skøyen i godt selskap forrige søndag, etterfulgt av en mil opp til Røa på mandagen. Onsdag var det Treningscamp i parken og jeg fikk en ny løpemil+ 2 mil på sykkel. Fredagen løp jeg en ny tomilstur, helt alene og i fint tempo først langs Ring 3 fra Smestad til Sinsen, deretter ned Trondheimsveien og gjennom byen og langs Frognerstranda til Skøyen. I dag fikk jeg en fin mil igjen med en tur rundt i vårkledde Kongeskogen på Bygdøy. 7 mil på 8 dager, og ennå er ikke påska helt over engang! 


Langtur med snitttempo under 5:40 og snittpuls under 140. Wow!
Jeg har løpt over 73 km i april så langt, noe som ikke er langt unna totalt februarnivå... Vel, jeg inkasserer ingen totale apriltall ennå, det er mange dager å bli syk på - og kvelder å jobbe på ;-)

Det gledelige er at jeg IKKE har vondt noe sted selv med denne belastningen. Jeg føler meg heller ikke treningstung, men snarere gira på å løpe enda mer. Veldig, veldig farlig følelse  sånn i utgangspunktet. Men, jeg vet at når hverdagen kommer i gang igjen på tirsdag har jeg ikke sjangs i havet til å følge opp dette nivået, så jeg skal nok bare kjøre på så lenge det fins tid - tidsklemma klemmer hardere enn løpeskoa til slutt likevel. 


Siste uke mot de foregående 5 ukene, i følge endomondo.com

Gøy så lenge det varte, digg å være i god løpeform igjen. Jeg tenkte 12 måneder tilbake i tid da jeg var ute på Bygdøy i dag; på hvor svær jeg var og hvor vondt det gjorde i kroppen bare å gå. Jeg tenkte også på de første løpeturene etter fødsel, nettopp på Bygdøy, mange turer med Hege som ventet øverst i alle de små kneikene. I dag "spratt" jeg nesten opp lett som ei purke.
I morgen er det påskemaraton i Drammen. Jeg løp halvmaraton der for to år siden, og har veldig, veldig lyst til å gjøre det også i år. Imidlertid har vi ikke heeelt familielogistikken på plass til at jeg kan stikke av i 4-5 timer, men jeg håper stadig det skal åpne seg en mulighet. Det spørs uansett om det blir med drømmen i år; drømmen om Drammen. Det høres ganske trist ut i grunn, men sånn er det visst. 

Drammen halvmaraton 5/4-2010 på 1:41:20. Foto: Kondis.no


 

Kommentarer

 1. Dropper Drammen til fordel for Holmestrand om en uke. Tror det blir et fint løp, også så mye bedre værmelding da...

  SvarSlett
 2. Håper drømmen går i oppfyllelse! Jeg skulle gjerne passet gutten men tviler på at han ville trives sammen med meg på jobben....

  Vakker lesning; endelig fikk du slukt noen etterlengtede mil; godt jobba!! Ett år til neste påskecamp!

  SvarSlett
 3. Jeg må nok bare drømme videre:-(

  Blir ikke Holmestrand heller pga bursdagskrasj. Jaja - løper i alle fall sentrumsløpet...

  Litt deppa, men er vel bare å brette opp ermene og jobbe, før eller siden får jeg vel mulighet i en halvmaraton igjen!

  SvarSlett
 4. Herlig, Siri! Kan ikke tenke meg noe bedre påsketidsfordriv :D

  - Det er heldigvis maaaaaange løp igjen i sesongen :)

  SvarSlett
 5. Du kan fortsatt løpe halvmaraton i Drammen. Det bli ny sjanse i høst to uker før maraton i Oslo. Vi håper på bedre vær da. For i går var det skikkelig gyselig, med snø, sludd og bare 1 grad.

  SvarSlett
 6. Takk for tipset Ania! :-)

  Håper å kunne legge en realistisk konkurranseplan for 2012 sesongen snart.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar