Bursdagslangtur

Astrid inviterte meg med på langtur, minimum 25 km - gjerne asfalt. Jeg tror det var de eneste kravene hun hadde, så jeg la opp en rute der vi møttes ved krysset Vækerøveien/Ullernchaussen og dro ut mot Sandvika. Planen var å løpe til Slependen, og ta en øvre vei over Griniveien tilbake slik at vi kunne løpe ned Vækerøveien fra Røa.  Det skulle totalt bli 26-28 km, kanskje så mye som 30. (Jeg aner ikke hva jeg tenker på som tror jeg egentlig er i stand til slik galskap med mitt spede langturgrunnlag) 

Uansett, da vi kom til Sandvika tenkte vi at det kanskje var fint å ta en tur rundt lille, idylliske Kalvøya istedet for IKEAiske Slependen, så det gjorde vi. Der var det kjempeflott med fine stier og ingen biler, der knipset vi disse grønne bildene!


Foto: Astrid

Foto: AstridEtter at vi igjen kom oss over på land dro vi forbi Sandvika og oppover. Og gudbedre som det etterhvert gikk opp! Det var det uskyldige veinavnet Lindelia som tok oss omtrent 100 m opp på ca 10 min. Det gikk på ingen måter fort opp bakkene til Valler, som det visst het der oppe. Aldri vært der før, usikker på om jeg skal tilbake. På Valler viste klokkene ca 17,5 km - og vi hadde gjort unna det verste av stigning. Vi hadde nemlig endret veivalg tilbake til Oslo, vi valgte over Bekkestua og 160 tilbake til Oslo - dermed slapp vi en ny stigning opp til Griniveien. Det var faktisk ikke selve stigningen som var årsaken til at vi droppet den planen, men Astrids dusjplaner:-) Jeg hadde valgt via Røa i utgangspunktet, fordi da ble det easy match siste kilometerne for henne - men pga oppussing av bad skulle hun bare komme seg på en bane og dusje hos bror.  


Jeg tror uansett det var lurt at vi droppet Griniveien og satset på safe Bærumsveien, fordi turen ble totalt på 27,5 km for meg (og med Griniveien hadde det glatt blitt tre - fire mer) - 27 er 5 km lenger enn min nestlengste tur. Jeg måtte seriøst ha en pause etter Lysakerelva da jeg bare var helt tom for krefter! Da delte Astrid søsterlig på sin saft, og jeg fikk de viktige dråpene med energi til å komme meg hjem!


Det tok vel bare 3, 4 eller 5 timer før jeg var i normalt gjenge igjen!!
Men, dette var perfekt bursdagsfeiring for meg. Det jeg ønsker meg aller mest er mer tid til å trene, og det fikk jeg av snille og gode mannen min:-)

Etter denne økta har jeg fått flere spørsmål om jeg driver med maratontrening. Foreløpig er svaret nei, men jeg utelukker det ikke for 2012 lenger. Enough said

 

Kommentarer

 1. Helt vilt spør du meg ;-) Men fyttikatta så sprekt!!!! Well done!! ps. du løp lenger på en tur enn jeg tilbakela totalt sist uke hahaha, sjukt assa!

  SvarSlett
 2. Det er sjukt, jeg er enig Silja. Men du så godt å slippe ungemas i tre timer!!

  SvarSlett
 3. Neste gang løper vi om Griniveien, dette ga mersmak ;) (bortsett fra Lindelia, da!)

  Super bursdagspresang du fikk :)

  SvarSlett
 4. Da må jeg nok ta med noe annet enn vann Astrid... selv om jeg har mye godt å tære på! Var det 1. mai som var neste planlagte langtur?

  SvarSlett
 5. Ja! Det var da jeg tenkte å runde 30 km..! Ser for meg Sognsvann-Bjørnholt-Sognsvann-Smestad eller noe sånt. Skriv det gjerne inn på kalenderen, håper på selskap! :)

  SvarSlett
 6. Sprekinger.
  , kanskje kan jeg bli med om noen år, skal vi si 2015, da kan det være jeg har våget meg fram til 22km -)

  (føler nå dyp skam over at jeg for bare minutter siden avlyste morgenturen pga regn. FOSSREGN.)

  , hør meg klappe!!

  SvarSlett
 7. Just do it ingalill!

  for 5-6 uker siden var min lengste tur 13 km tror jeg (altså etter siste graviditet) Nå har jeg "plutselig" doblet. Jeg skjønner fortsatt ikke helt hva som skjedde på veien dit

  SvarSlett
 8. Å Ingalill, kan du ikke være med 1. mai, pliiiiis! Jeg lover å stille med sjokolade og solbærsaft og appelsin og hva du måtte ønske! Fra Bjørnholt til Sognsvann er det jo bare nedoverbakke, det teller ikke, så egentlig er turen bare 11 km!

  SvarSlett
 9. Haha, Astrid, jeg har såvidt løpt over 11km iår og holder på å sette livet til på 6,30 tempo
  , men takk likevel -)

  ( -også er jeg
  imidlertidig sukkerfri.)

  SvarSlett
 10. Bra jobbet. Skikkelig økt det der. Ingenting er som å feire bursdag med langtur. For to år siden var Fredrikstadløpet tilfeldigvis på bursdagen min. Helt topp med å feire bursdag Fredrikstadløpet og debut på halvmaraton.

  SvarSlett
 11. Ja, enig: helt sykt! Men vanvittig bra jobba!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar