Tallnerdens økt

Etter siste døgns snøfall stakk jeg med halen mellom beina inn på treningsstudio i dag. Det er feigt, ikke sant? Her har vi verdens fineste natur og ikke minst utall løypevalg for løpere rett utenfor døra - brøytet vei er det også og ikke det minste glatt. Sola skinner, grei vintertemperatur og hva vondt har vel snøen egentlig gjort meg? Det går jo bare treigere å løpe ute nå, ikke noe større brudd på menneskerettighetene akkurat. Inn dro jeg likefullt - og dette ble andre økta innendørs denne uken, ettersom jeg fikk klemt meg med på Bislettøkta på mandag. Der var det gruelig varmt, og man skulle jo tro jeg ikke ville stikke innendørs igjen på lange tider!  Men, altså the true story: det ble en mølleøkt på en knallfin søndag hvor man selvsagt heller burde gått på ski. Reality Check sier imidlertid to barn under fire år, som i min verden ikke akkurat er kompatibelt med lange, raske treningsturer på ski.


Drit og dra i burde, jeg fikk en super mølleøkt ut av det. Riktignok starta jeg krøllete fordi den hersens mølla ikke kunne ha et brukanes display. Hva er det med møller som på død og liv skal vise kalorier, km/time og tid stort og hele tiden, og bare et bitte, bitte lite kilometertall først ved hver passerte kilometer? Det var et display til da, rett skal være rett - men det var sånn rullende greie som viste en og en info i ca 5 sekund før den viste neste. Der kunne man se kilometer, og hundreogørti andre urelevant ting - så ja det tok sin tid før jeg fikk dreisen på det og hadde kontroll på fart og skjema. Hva er galt med å vise distanse konstant liksom? Jeg var rett og slett ganske hissig de første 5 minuttene....

Målet for økta var en times mølleløping. Jeg var litt spent, å løpe på mølle kan være en real mental utfordring. Det er ikke veldig spennende og heller ikke særlig variert. Men, jeg er jo ikke tallknuser for ingenting heller - og på en mølle er det mange tall å se og tenke på underveis. Dessuten skrudde jeg litt på farten hele tiden, og det er en fascinerende greie altså, at man bare kan trykke på en knapp og vips går det litt fortere! Jeg begynte på 10,9 km per time og økte med et knepp først etter 2 km og deretter hver kilometerpassering. Etter 4-5 kilometer med forsiktig økning i tempo hadde målet gått fra 1 times løping til 12 km på like over timen. Det gikk lett, selv om det var tungt  -det kan ikke forklares bedre! Etter 5-6 km økte farten stadig oftere, og den siste kilometeren ga jeg beng i tørste og sure bein; jeg økte farten hvert 30 sekund og endte på 14.0 km per time i fart, noe som for meg er respektabelt tempo å holde i avslutningsfasen på en slags langkjøringsøkt.  Snittfart ble ca 5:12 - og det er jeg fornøyd med! (Jada, jeg vet møller måler feil, men dette er et godt steg i riktig retning mot løpevåren). 

Dette ble uke nr 2 med fire ukentlige løpeøkter, det har vært to uker uten sykdom (kryss i taket og alt sånt der) og to uker med sykt mye jobbing. Men snart er det to uker ferie i sydligere strøk, så det fins lys å skimte i tunellen!Og, i morgen er det Bislett intervaller - jeg håper logistikken tillater det her hjemme, men vi får se. Anbefaler uansett at DU tar turen - så ses vi kanskje!
 


Kommentarer

  1. mølle er snåle greier, men så kommer man seg gjennom det på en måte og ender opp fornøyd. bra levert! jeg håper vi ses neste mandag - jeg har allerede satt et stort kryss i kalenderen :)

    SvarSlett
  2. Jeg håper også vi ses om en uke Linn - og at det går mye bedre med leggen din:-)

    SvarSlett

Legg inn en kommentar