Gammelt nytt, men likefullt: Stiiiilig sko!

Før New York Marathon i november i fjor lanserte Adidas tre ulike løpesko til ære for Grete Waitz. Grete vant NYM hele ni ganger, og var et mye større løpeikon der borte enn hun har vært her hjemme. Alt er jo også meget større over der, selv en så "liten" dame som Grete:-) I fjor vår hadde jeg gleden av å delta på et arrangement hvor både Grete og jeg hadde innlegg, og det var utrolig inspirerende å høre på hennes sterke historie. En måned senere tapte hun dessverre for kreften, men legenden Grete består.

Grete hos Adidas i mars i fjor, foredrag sammen med mannen Jack


Skoene som ble lansert nå tidligere i vinter var disse tre - alle i norske farger:
1. Adidas Supernova Glide 4
2. Adidas AdiZero Adios 2 med Gretes maratontider!
3. Adidas AdiZero Boston 3


Boston og SuperNova Glide er de med mest demping og støtte, mens Adios er noe lettere og har tynnere såle og mindre støtte. Alle tre kan fint benyttes til intervaller og konkurranser opp til 10 km og evt halvmaraton. Skal du bruke de på distanser som halv og lengre bør du ha tilvent beina dine godt på forhånd. Ta også hensyn til pronasjon og kroppsvekt før du legger i vei på sko med lite demping og støtte! 

Jeg har kun prøvd Boston av disse tre, men da en eldre modell. Jeg har forsøkt å få tak i disse modellene i nettbutikker, og snille Camilla gjorde et ærlig forsøk da hun var der på NYM - men det er og var vanskelig. Noen som har fått kloa i et par slike?

Kommentarer

 1. Jeg ønsker meg et par med maratontidenen. Men kanskje mer som samleobjekt, de er jo neste for fine til å løpe i -)

  (selv med skokjøpeforbud, må det være lov å kjøpe sko til pynt??)

  SvarSlett
 2. Selvsagt! Jeg har ti par løpesko mer enn jeg trenger, sånn sirka. Pensko derimot, gulp - det holder da vel lenge med et par sorte gabor!??

  SvarSlett
 3. Hei,
  Har et lite innspill angående disse skoenes bruksområder (selv har jeg Glide og Adios, men ikke Boston. Har derimot Tempo som er ekvivalenten for folk som overpronerer).

  Glide er mengdetreningssko, og tar deg maraton, etter maraton, men ettersom den er relativt tung hadde jeg valgt annet.

  Boston er lettvektssko og super for tempoturer samt langturer for lettvektere og folk som har løpt en del. Også super som første konkurransesko på halv- og helmaraton.

  Adios er konkurransesko for alt fra 5 km til maraton. Super duper for intervaller. Selv om skoen er relativt godt dempet til konkurransesko å være, kan det være smart å venne beina til skoene før man legger av gårde over 42 asfalterte kilometer.

  Veldig kul design på modellene! Umulig å få fatt i har jeg skjønt?

  SvarSlett
 4. Såvidt jeg har skjønt har de endret flere av disse med de nye versjonene nå.

  Glide 4 er den tyngste av disse tre, men det var ikke mye som skilte i vekt ned til Boston faktisk. Jeg mener å ha lest at gamle Boston var lettere enn den nye, men Adios er kanskje uendret? Glide 3 og Glide 4 er ulike mener jeg å ha lest, mulig jeg tar feil - men var ikke Glide 3 for normal pronasjon mens 4 nå har litt støtte for overpronasjon?

  Tror de er umulig å få tak i ja....

  Tempo er mine favoritter, eller i alle fall en av favorittene:-)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar