KK-mila, 5 km

Dette blir en oppsiktsvekkende bloggpost. En oppsiktsvekkende SNÅL bloggpost. 

Hvor begynner man? Aner ikke. Selve starten gikk fra Aker Brygge sånn ti-kvart over to i dag, og jeg var på plass over en halvtime før start. Det er temmelig oppsiktsvekkende. Det samme er det at jeg fikk varmet opp. Traff TC-jentene Lise Marit, Randi Helen, Josephine, Chirsti og Anna før start (Pia løp også, men hun traff jeg ikke før etter målgang). Veldig hyggelig, spesielt for meg som på ingen måte rakk oppmøtetiden som Lise Marit satte for oss:-)
Foto: Randi Helen/Lena H W

Etter litt skravling og lett jogg satte vi kursen mot startområdet, den gærne veien - slik at vi skulle kunne snike oss helt fremst i startfeltet. Jeg formante jentene om at de måtte stille seg langt foran, "vi er gode" og slik peptalk greier. Det var zumba og samba og så en vals, før de fikk 10km-feltet avgårde 5 minutter etter skjema og 5km-feltet overtok startstreken: Anna, Randi Helen og meg - i første rekke. Vi hadde snakket litt om tidsmål, og vi hadde alle tre mål om noe rundt 23 min. Jeg antok at jeg kom til å prøve å henge meg på de to andre jentene, men slippe litt før det bristet... Jeg antok også at vi ikke kom til å være så veldig mange der fremme, kanskje 10-20 stk.
Foto: Stian S Johnsen

Jeg tok feil. Ut fra start skyter Randi Helen fart, og jeg legger meg på hjul. Hører flere puste og pese bak, men de kommer ikke. Det kommer faktisk ikke en eneste en. Jeg prøver meg ikke på Randis rygg, hun nevnte noe om under 22 - og det nevnte ikke kroppen min. Men, jeg ventet på Anna og de andre. Passerer 1 km og tempo ligger rundt 4:30 - to jenter i TC-bunader leder an med ca 50 meter mellom, Anna kunne etter målgang fortelle meg at hun igjen lå bak meg  - så vi var strengt tatt tre flotte jenter i sort og oransj som perler på en snor! Så tar vi igjen 10 km-feltet som startet 5-10 minutter før oss. De er mange, men de er blitt ganske spredd heldigvis. Kaos blir det først når vi når igjen de litt større hordene sånn ved 1.5-2 km, like før vi skal vende og de skal ut på Bygdøy. Her mistet jeg Randi av syne, ikke fordi hun dro fra meg, men fordi det ble tett med tikilometerdamer. 

Før start ba speaker oss om å holde til høyre der ute, slik at vi ikke havnet i tikilometersløyfa. Det forvirret meg en smule - da jeg tenkte vi skulle tilbake, og burde vel holde til venstre innerst i Frognerkilen. Den tid den sorg tenkte jeg da. Det var forresten vanskelig å holde noen som helst etter 2 km, da det krydde av damer i alle retninger. Det ble slalåm-løping. Som om det ikke var nok kaos av at de hadde to sløyfer og en sammensatt felt hadde de lagt drikkestasjonen der ute... Jeg skrek ut "hvor går femmer", en funksjonær pekte retning ut av byen og under undergangen, en annen den andre veien som var tilbake til byen. Siden jeg syns den andre retningen var litt mer troverdig hørte jeg på nr 2, mens jeg skrek "herregud".    


Etter runding møter jeg altså først på en bønsj av tierdamer jeg nettop har snodd meg forbi en gang, nå må jeg brøyte meg vei tilbake - eller det er ikke helt sant, bare nesten. Jeg fikk nemlig en mannlig funksjonær opå sykkel foran meg som skrek, "hold til høyre" uten at det hjalp nevneverdig. Det resulterte faktisk til at en dame dro tvert over gangveien mot høyre fra ytterste venstrefløy, og ja, hun løp meg rett ned. Hun var ganske svær, så jeg tapte liksom den duellen. Det gjorde vondt i brystet og jeg mistet litt rytmen, og jeg mistet helt klart humøret.


Etter at jeg hadde passert alle tierdamene kom en skokk med femmerdamer som også ga beng i hold til høyre-regelen, men jeg ble bare løpt ned den ene gangen. Da det gjenstod ca 1.5 km var jeg endelig ferdig med all motgående trafikk og kunne se at Randi manglet foran meg. Og, det var fortsatt ingen bak som hadde løpt forbi. Så, den sykkelfyren han var altså ledesykkel... Jaja, det kommer nok noen snart. Randi har sikkert bare løpt litt feil der ute og kommer nok snart tilbake. Det var forresten veldig uvanlig å bli heiet på av absolutt alle som stod langs løypa og heiet. Skjønner at jeg oftere bør befinne meg i den fremste delen av feltet!
Foto: Stian Løkken, Mossjonistene

Jeg fokuserte på å holde tempoet og bare tenke på meg selv, hadde ikke sjekket tiden en eneste gang underveis, men med 4:35 fart det meste av tiden ante det meg at jeg løp inn til en relativt fin tid, om ikke GPS-en var på bærtur. Jeg har fått en mail eller var det sms(?), som det stod 22:42. Det er veldig oppsiktsvekkende nå, kun et halv minutt bak persen fra Tønsberg i fjor tror jeg... Jeg hadde aldri drømt om noe under 23 egentlig, visste ikke om under 24 var realistisk engang! 

Løypa var veldig lettløpt og fin, med unntak av masse folk og hun som løp meg ned da, og de sekundene jeg tapte ved vending på at de pekte i ulik retning. Tror forresten treninga mi langs strandpromenaden i Nice tidligere i uka var veldig passende, så skal jeg løpe dette løpet neste år legger vi en Treningscamp til Nice uka før:-)

Det mest oppsiktsvekkende var uansett at jeg vant 5 km!!!

Det skal i samme åndedrag virkelig sies at Randi Helen hadde vunnet om de hadde gjort en bedre jobb ute ved vending, jeg var ikke i ferd med å ta henne inn. Hadde de gjort jobben der ute ville Randi tatt første, jeg andre og Anna tredje. Det hadde virkelig vært skitkult av Treningscamp!!


Vinner av 5 km!!


Premien var gavekort på 3000 kr hos Bavac, 3 mnd med KK og en polar  FT7 (i pakken var det kun et pulsbelte da, og ingen klokke ... det var litt amatørmessig - men de skal sende ny).

Mange kjente jenter på Aker Brygge forresten! Janicke (SkiLøperne), Moshonista, Nina, Tone (Mossjonistene) - herlig:-)


Kjære KK, her er et par forbedringspunkter:
* Vending; skilt den 200 m tidligere og del gangveien med bånd slik at man løper riktig
* Drikkestasjonen bør flyttes til ca 2 km.
* Vurder om det er mulig å bruke ulike gangveier de ulike retningene
* Flytt starttidspunktet på 5 km til 10 min før 10 km starten
* Premieutdelingen bør ikke være når siste person er i mål. Det var veldig lenge å vente, og ingen andre folk igjen der ute... Stakkars A på fem måneder var helt utsultet etter all ventingen!

 
PS! Lise Marit skriver om tiern!

Kommentarer

 1. Fantastisk bra, Siri, gratulerer så mye! Hurra!
  Også utrolig bra innsats av resten av TC-gjengen! :)

  (Men helt utilgivelig å gi mangelfull informasjon om vendingen...)

  SvarSlett
 2. Wohooo! Gratulerer! Også så bra premier da. :o)

  SvarSlett
 3. Gratulerer.
  Det var vel moro selv i kaoset.
  Du traff meg mitt i min mest nevrotiske oppvarming - på jakt etter do. Men jeg hadde en imaginær samtale med deg. Du har for mye klær på sa du - det er ikke sommer ellerda, sa jeg.

  Et annet tips til forbedring. Ikke sett skiltet med 10km - 500m fra mål.
  (og bagasjeutleveringa makter jeg ikke snakke om før i morgen.)

  SvarSlett
 4. Humre, humre.... Jeg hørte snakk om at folk stoppet ved den 10 km greia ja. Det er nå litt morsomt også, unnskyld!!

  Bagasjegreia var helt uproblematisk for meg. Du må jo velge fem kilometer!!

  Gleder meg til å lese bloggen din, spesielt mhp å se hvor nye tøy du kastet!! ;-)

  SvarSlett
 5. Grattis Siri!!!!! Dette må da virkelig løfte deg høyt opp i skyene - du er tilbake for fullt! (Holdt på å skrive "for fulle mugger" men droppa det...) :)

  SvarSlett
 6. haha, det er stadig fulle mugger her. Som gir konstant tidsnød for mor, og derav kun Osloløp nå:-(

  SvarSlett
 7. Toget var gått og bagen levert så jeg beholdt alt. Meen du hadde helt rett, det ble VELDIG varmt.
  Neste gang skal jeg høre på deg -)

  SvarSlett
 8. Huffda. Håper du i alle fall ikke var blant de som stod på startstreken med svær ryggsekk full av "dameting", termos eller gud veit hva de hadde pakka i den sekken?

  SvarSlett
 9. Gratulerer!! Kjempemoro med storeslem - og kul premie for deg! Løpet har helt klart forbedringspotensiale, men mye bra også. Hvil på laubærne, velfortjent!

  SvarSlett
 10. Takk for alle gratulasjoner og fine ord!

  SvarSlett
 11. Fantastisk bra! Gratulerer! Rett etter jeg snakka med deg sjekka jeg mobilen og den messenger-samtalen til Heming, og så at det så ut til at du vant hele greia!

  Det var mye kaos og "høyreregel" var helt klart et fremmedord. Det var omtrent kaos fra ende til annen på 10 km.

  Og Moshonista, jeg så deg på vei ned rulletrappa etter doturen din. :o) Jeg gikk opp, og akkurat da gikk du ned, det MÅ ha vært deg. Så igjen rakk jeg bare å få med meg ryggen din.

  SvarSlett
 12. Gratulerer med seieren og kjempetid! Jeg er så imponert over alle TC-er som er så positive og virkleig bidrar med treningsglede overalt. Herlig!

  SvarSlett
 13. Gratulerer med kanon løp Siri! og hurra for TC jentene som tok alle medaljepalssene på 5'ern, IMPONERENDE og GØY!! Cecilie

  SvarSlett

Legg inn en kommentar