Høy champagneføring

Tenk å få skåle i rosa boblevann etter å ha løpt en mil. Det er lørdagen sin, det!

Hvis noen var i tvil om hvor KK-mila skulle starte i går, var det bare å følge stimen av rosa, turkis og lilla mot Bryggetorget på Aker Brygge. Med Rihanna fra høytaleren og aerobic som oppvarming var det duket for skikkelig jenteløp.

Jeg løp 10-kilometer´n, sammen med Josephine, Chirsti og Janicke. Hadde langt fra optimal oppladning, siden jeg som vanlig presterte å være seint ute. Hadde tenkt å spasere ned, men endte opp med å måtte løpe hele veien fra Marienlyst til Aker Brygge. Måtte til og med holde ganske høyt tempo for å rekke avtalen med de andre. Når skal jeg lære? Sikkert aldri. Heldigvis rakk jeg å møte Chirsti, Josephine, Anna, Janicke og Randi Helen på Aker Brygge som planlagt. Puh!

Etter to doturer og oppvarming, var det duket for løp. Vi stilte oss rimelig langt foran, for å komme raskt avgårde utover mot Bygdøy. Før start var jeg ganske nervøs for hvordan det kom til å gå når så mange ivrige damer skulle sprinte av gårde samtidig, vi var nemlig ikke delt opp i puljer. Det var umulig å bevege seg uten å dulte borti sidemannen - eller tråkke henne på tærne. Fikk nesten en klaustrofobisk følelse av å vite at jeg ikke kom noe sted uten at hun foran også beveget seg!

Heldigvis gikk starten greit, i hvert fall så det sånn ut for de fleste. Jeg var glad for at jeg hadde lang tights og kortermet TC-trøye, det var ikke kaldt i det hele tatt. Tror de med jakke eller genser angra på det! Jeg synes løypa var fin, med mest flatt, noen halvkjipe oppoverbakker og ditto nedoverbakker. Positivt med variasjon, da blir det ikke kjedelig (ikke at løping noen gang kan være kjedelig, neeeida)!

Det gikk greit å løpe, men jeg sliter med et kne som av og til blir vondt når jeg antrenger det for mye. Kneet er ikke glad i asfalt, og det liker ikke intens trening. Eh... Rundt 7 kilometer kom den velkjente smerten i venstre kne, men heldigvis var det ikke verre enn at jeg kunne fortsette i samme tempo. Har slitt mye med hold når jeg løper, men klarte å unngå det helt i går! Er blitt veldig bevisst på å puste rolig, selv om jeg er sliten. Har lært mye om riktig pusteteknikk på pilates og yoga, og det er godt å se at det hjelper meg i løpinga også.

Så til noe kritikkverdig: Mange trodde de var ferdige da de passerte skiltet med «10 kilometer» på - men nei, da var det 400 meter igjen til mål. Jeg hadde gitt gass den siste kilometeren, men klarte å skrape sammen nok krefter til å løpe det siste stykket uten å knekke fullstendig sammen. Det er tøft å skulle løpe nesten en halv kilometer til når du er dausliten. Siden løpet heter KK-mila, tror man jo at man er ferdig etter 10 kilometer! KK-mila er altså 10,4 kilometer, men det visste ikke alle vi som løp.

Jeg var helt pumpa da jeg kom i mål, og møtte Anna og Randi Helen nesten med én gang. Fikk ikke sagt så mye fornuftig til de, men det gikk bedre med en smoothie innabords. Fikk henta meg en lyserosa goodiebag med masse morsomt oppi, og så bar det til champagneteltet. Alle fikk et lite glass bobler, for å feire vår egen innsats. Og det hadde vi all grunn til! Jeg klarte for første gang på veldig lenge å løpe mila under 50 minutter, og endte med en sluttid på 51:15 på hele løpet. Fornøyd! Også Siri da, jeg er så imponert! Hun vant 5-kilometerklassen! Hun løp på 22:42. Jeg bøyer meg i støvet og sier bare: Respekt. Utrolig kult!

Etter løpet rakk jeg bare hjemom en liten tur før jeg måtte løpe videre til innflyttingsfest. Fikk aldri sms eller e-post med tida mi, så måtte svare «vet ikke» til alle som lurte på hvor fort jeg løp. Nå vet jeg det og er superglad. Er veldig spent på hvordan det gikk med Chirsti, som deltok i løp for første gang, og Josephine og Janicke. Håper dere hadde en bra dag også!

Kommentarer

 1. Veldig bra Lise Marit, grattis med rask løping! :)
  - Å sette opp et ti-km-skilt 400 m før mål er jo bare helt ondt, da - hva tenkte de på/med?

  SvarSlett
 2. Gratulerer! Veldig bra løpt, håper kneproblemer ordner seg. Er glad jeg ikke så det 10 km skiltet. Synes det var litt rart at Garmin som hang litt etter ift kilometerskiltene plutselig viste over 10 km i mål men tenkte ikke mer over det før jeg fikk høre det fra andre. Burde kanskje reagert på at det var vel langt fra 9 km til mål - men den siste km virker jo alltid veldig lang... Opptur at tiden på mila var bedre enn sluttiden da. (c:

  SvarSlett
 3. Gratulerer.
  Det var jo strålende, vondt kne og alt!

  SvarSlett
 4. Gratulerer med knall tid da Lise Marit! Og gratulerer til dere alle sammen med vel gjennomført :)

  SvarSlett
 5. Imponert over innsatsen og resultatene deres! Artig å følge med :)

  SvarSlett
 6. Gratulerer Lise Marit, Siri og alle dere andre. For noen tider! Respekt! Selv er jeg bare såååå fornøyd over å ha gjennomført min første miiiil!

  Må samtidig benytte anledningen til å takke for alle gode råd og tips jeg fikk av TC'erne før start. Det roet nervene! Nå gleder jeg meg til neste TC ;-)

  Chirsti

  SvarSlett
 7. Gratulerer! Det er så gøy å lese om andres opplevelser også. :o)

  SvarSlett
 8. Grattis med kanon tid!! GLEDER mef til søndag Lise Marit:)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar