Løpsfest på Lørenskog


Det ble lokket med lettløpt løype på Lørenskog lørdag. Pyttsann, det 10 kilometer Lørenskogløpet er vel ikke noe problem til tross for fortsatt litt stive bein etter Halvtraveren og intervaller på onsdag. Vel, det lønner seg tydeligvis ikke å ta lett på noe. Nye strategier derimot tror jeg er verdt å prøve.

God og varm før start møtte jeg en blid og klar Silja. Ideen var å forsøke å
henge meg på henne og komme under 50 min for første gang i mitt liv. Tunge joggesko med den beste dempingen ble derfor byttet ut med lette. Planen var også å starte hardere enn jeg normalt er komfortabel med, og se om det holdt helt inn.. Jadda.. Jeg hadde visst ikke fått med meg at det var en del både litt slak og litt bratt stigning i en løype som faktisk var veldig bra. En god miks med asfalt og grus var det også. Den var bare ikke så lettløpt som jeg trodde den skulle være inni hodet mitt.
Silja forsvant i det fjerne i god fart.

Det samme gjorde min 62 år gamle svigerfar som jeg også hadde et mål om å klare å henge på.. Likevel, de første
4 kilometerne lå jeg godt ann til å klare målet mitt. Men ved passering 5 kilometer begynte det å bli tungt til tross fra iherdig heiing fra Andrea(Takk!). Lange løp og sakte fart er ikke det samme somt et raskt et. Så bestemte jeg meg for at det var på tide med skjerpings. Jeg løp roligere, fikk igjen kontrollen og løp forbi fire løpere i nedoverbakkene. Hadde det ikke vært så mye stigning på slutten. så hadde jeg nok klart å holde de unna helt inn. Men 500 meter fra mål var det ikke sjans å få opp farta mer, og jeg ble forbiløpt av et par.


Mer heiing fra min kjære mann Lars Christian fikk meg inn til mål, men sluttida ble 4 min mer enn jeg drømte om. Det holdt til 3. plass i klassen min. Silja løp inn til 50 min, så jeg burde nok holdt ryggen hennes. Kjempebra, Silja! Hun skriver mer om sitt løp her.
(Andreas F tok løpsbildene, han heiet på samboeren sin, som også løp 10 km).
Ellers så var kondis på plass i løypa, og du kan lese om de beste løperne her. Lørenskogløpet ble en veldig god treningsøkt, og neste år skal jeg stille bedre forberedt. Tror jeg, da.

Kommentarer

 1. Grattis med bra jobba og godt gjennomført - uansett tid :))

  SvarSlett
 2. og du ble jo nr 3 i klassen - trippelgrattis!!!

  SvarSlett
 3. 10 km bør en virkelig aldri ta lett på :-( been there!

  Bra jobba fra fire og inn, du blir sterkere av disse løpene!
  Kult med pallplassering da- Grattis!

  SvarSlett
 4. Nye strategier må jo gang om annen testes og jeg synes du virket veldig optimistisk før start i forhold til "alt" du skulle teste ut på dette løpet; og det er bra!! Sånn skal det være! Du gikk ut med den instilling "å prøve" og man vet jo aldri hvordan ting går før man har prøvd! Og du er en erfaring rikere; det hjelper også! Du gjorde dessuten et meget bra løp og jeg håpte innderlig at du skulle klare å holde følge; NESTE gang Gøril, neste gang! ;-)

  SvarSlett
 5. Det er jo av og til greit å la alle hemninger fare, det var litt av greia med dette løpet. Jeg kjente før start at jeg ikke var restituert nok, så da var det allright med tøffe mål. Jeg håper jeg klarer å henge på neste gang, Silja! Forøvrig viser Nike+-klokka at 5 av kilometerne var innafor, og mer enn det: 4.43, 4,42, 4,43 og 5.01 og siste på fire-tallet var faktisk kilometeren inn mot mål, på 4:43. Så nå må jeg bare klare å ha den farta på en lenger strekning...

  SvarSlett
 6. Gratulerer med pallplasseringen! :-)

  SvarSlett
 7. Høres ut som om dere har gjort en god jobb begge to. Gratulerer!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar