Asfalttraving!

Ikke alle dro til Stryken eller Skar i går for å løpe hel eller halv Nordmarkstraver, jeg var blant publikum i går og kunne først hoppe i løpeskoene i dag! (Det var forresten ikke mye avslapping å være heier og fotograf i går med to små barn på slep, tror jammen jeg var minst like sliten som jeg var i fjor etter å ha løpt hele, med baby i magen!)

I dag var det uansett min tur og da ble det asfalttraving. Jeg er glad i asfalt, så det er slett ingen nedtur! Turen gikk langs Frognerstranda til Vika og over Uranienborg og Frognerparken, en veldig fin runde med lite stigning og tøys. Perfekt for en som stadig har for mange gravidkilo på kroppen.


For første gang i år greide jeg å holde tempoet lenger unna 6:00 på en "langtur", og det var flott å se 5:45 som snittfart på denne timesturen. Kanskje har jeg klatret videre på stigen tilbake til formen min?  Jeg syns det går sakte fremover, men jeg eier ikke akkurat mye tålmodighet - så jeg skal ikke si at det går sakte. Men, jeg skulle gjerne hatt flere slike 5:45 turer... og færre 6:15 ;-) Slik ser mitt løpeår 2011 ut sålangt:


Det er en tydelig økning i kilometer å se, fra 4-5 mil i juni til 12,5 nå i august. For å unngå belastningsskader skal jeg i de neste månedene ha som mål å stoppe veksten - målet er å ligge på 12-13 mil i måneden, i alle fall ut året. Det kan bli tøft nok tenker jeg når kulda setter inn. Det er veldig viktig å ikke øke på med for mye kilometer over en periode, beina mine må igjen bli vant med belastningen løpingen er. Notere bak øret alle andre som trener seg opp etter skade eller som bare akkurat har begynt med løping!


Av konkurranser har jeg sålangt kun deltatt i to; en 5 km (i formløpet) og en 10 km (Christian Frederik løpet). Det neste jeg har på løpskalenderen er "Ti for Grete", Oslos Bratteste, KK-mila og Ekeberg sprintstafett. Håper selvsagt å få med meg mer, men forsøker innimellom å være bittelitt realistisk også:-) Det ligger heller ikke for meg... "the sky is the limit"

   

PS! Ses ved Bakkekroen i morgen, huff som jeg gruer meg!

Kommentarer

  1. Er nok lurt å øke gradvis, ja.
    Jeg doblet mengden fra juli til august, men hadde da stort sett én 10 km tur i uka, og resten var kortere turer kun i terreng. Da har det gått kjempefint. Og så er planen som din, å ligge på 12-13 mil i måneden framover, men da har jeg gjerne lengre turer enn i begynnelsen av august. :o)

    SvarSlett
  2. Du er kjempegod Siri!! Sees i kveld :)

    SvarSlett

Legg inn en kommentar